Себастиан Карл Грийнууд, съосновател с Ружа Игнатова на схемата за

...
Себастиан Карл Грийнууд, съосновател с Ружа Игнатова на схемата за
Коментари Харесай

Съучастник на Ружа Игнатова в OneCoin е осъден в САЩ на 20 години затвор

Себастиан Карл Грийнууд, съосновател с Ружа Игнатова на схемата за криптовалута OneCoin, е наказан на 20 години затвор в Съединени американски щати. Според съда той е влезнал в незаконен сговор с други лица, в това число по този начин наречената Криптокралица от България, която в този момент е в листата на ФБР с най-издирвани лица.

Те са упрекнати, че са откраднали от вложители с машинация повече от $4 милиарда, за която първи стартира да написа седмичникът " Капитал ". В известието от вторник за присъдата се споделя, че Грийнууд персонално е прибрал за лично облагодетелстване и първокласен живот по света към 300 милиона $. В присъдата е казано, че той е знаел, че се занимават с чиста машинация и в този момент би трябвало да върне тези пари на вложителите

46-годишният Грийнууд, жител на Англия и Швеция, беше задържан в Тайланд през юли 2018 година Той е измежду хората, дали началото и управлявал учредената през 2014 година в България OneCoin, като се призна за отговорен в машинация и пране на пари през декември, напомня Би Би Си.

" В реалност, за разлика от законните криптовалути, OneCoin нямаше действителна стойност и беше замислена от Грийнууд и Игнатова като машинация още от първия ден ", обявиха прокурори от прокуратурата на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк. В изказването им се твърди, че дружно те са " управлявали една от най-големите схеми за измами, осъществявани в миналото ".

" Надяваме се, че тази присъда от дълги години затвор ще има отзив във финансовия бранш и ще възпира всеки, който може да се изкуши да излъже вложителите и да изпозлзва екосистемата на криптовалутите посредством машинация ", сподели прокурорът на Съединени американски щати Дамян Уилямс.

Присъдата във вторник беше произнесена от федерален арбитър в Манхатън. Прокурорите споделят, че доста жертви на OneCoin са от региона на Ню Йорк. Схемата е навлязла в Съединени американски щати към 2015 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР