Сдружение Градски транспорт и инфраструктура иска маршрутът на пътническите влакове,

...
Сдружение Градски транспорт и инфраструктура иска маршрутът на пътническите влакове,
Коментари Харесай

Сдружение предлага влаковете от Перник, Мездра и Драгоман да бъдат удължени до Казичене

Сдружение " Градски превоз и инфраструктура " желае маршрутът на пътническите влакове, които сега се движат от Перник, Драгоман и Мездра до Централна гара в София, да бъде продължен до Казичене.

Основен мотив за настояването е понижаване на времената за пътешестване и достъпа до източните региони на София и летището, прецизират в известие до медиите от сдружението. Те са писали на общинските съветници в комисията по превоз към Столичния общински съвет да изискат смяната от " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД.

В момента времето за пътешестване с градски превоз от Нови Искър до летище София лишава с прекачвания най-малко час и 10 минути, без да се регистрира времето за очакване по спирки и прехвърляне. Заедно с тях, с цел да отидат и да се върнат, хората от тези региони губят най-малко 3 часа на ден в пътешестване за разстояние от трийсетина километра. Предлаганата интеграция с " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД ще разреши пътуването да се реализира единствено с едно прехвърляне (на метростанция Искърско шосе), а времето за пътешестване да бъде кратко двойно - за под 40 мин. в посока, или под час и половина за отиване и връщане на ден!

Подобна е и обстановката по направлението Перник – София. Удължаването на влаковете до гара Казичене ще разреши на перничани да стигат до летище София единствено с едно прехвърляне, а до офисните здания в региона на Подуене, индустриалната зона край летището и Казичене – без прехвърляне! По сходен метод, всички живущи и работещи към гарите и спирките около жп линиите в София ще могат без тапи, комфортно и на време да доближават до Гео Милев и Младост – директни връзки, които сега не съществуват с градския превоз.

Сдружението чака отговор от Комисията по " Транспорт и туризъм " към СОС, госпожа Фандъкова – кмет на Столична община и господин Евгени Крусев – заместник-кмет по превоз дали ще одобрят предлагането, защото графикът за влаковете на БДЖ за следващата година се изготвя сега. Такава процедура е необятно публикувана във всички столици и огромни градове в Европа – Прага, Берлин, Париж, Барселона, Белград, Киев и други
За повече информация: https://www.facebook.com/bgtransport.org и www.bgtransport.org
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР