Сдружение Асоциация общество и ценности, едни от водещите организатори на

...
Сдружение Асоциация общество и ценности, едни от водещите организатори на
Коментари Харесай

Право на отговор от сдружение "Асоциация общество и ценности"

Сдружение " Асоциация общество и полезности ", едни от водещите уредници на митингите против плана за Стратегия за детето, заяви, че се е почувствало наранено от коментар на един от хората, интензивно работещи измежду българите от години по тази тематика. От сдружението настояват, че преди да публикуваме текста е трябвало да ги потърсим за мнение и желаеха право на отговор, като причините им са от репортажи на Би Ти Ви. " Общество и полезности " изяснява също, че не реализира " антиевропейска агитация ", нито пази " съветски ползи ", въпреки че в коментара няма сходно директно изказване към организацията, че прави сходна активност, а се споделя, че тя е един от стоящите " в основата на най-голямата нервност ".

В правото на отговор на АОЦ се споделя, че позициите им " се основават на издържани причини, изследвания, статистики и разбори на следствията от дадени политики в други страни. Те нямат политическа, нито религиозна устременост. " Една от най-новите самодейност на сдружението е " да бъде оттеглено половото обучение от 1 до 12 клас заради неуспеха му в световен проект " и като главен мотив обстойно се цитира отчет на американския Институт за проучване и оценка.

АОЦ и други цивилен организации " предлагат да се последва съвета на специалистите за изследване на стратегии преподаващи полово възпиране , които не предизвикват използването на презервативи и противозачатъчни, посочили три пъти по-висока успеваемост и два пъти по-ниски отрицателни резултати. Но в самото обобщение на български език, популяризирано от АОЦ, категорично е казано, че заключенията в частта за полово самоограничение са годни единствено за Съединени американски щати: " Данните, които не са за Съединени американски щати, не съдържат задоволително изследвания за същински стратегии за самоограничение и затова не дават опция за осъществяване на благонадежден разбор ".

 Право на отговор от съдружие

Докладът на основаният в Солт Лейк сити, щата Юта, институт е направен по поръчка на Family Watch International (FWI). Това е организация, учредена преди 20 години в Аризона от Шарън Слейтър. Според Southern Poverty Law Center - една от най-авторитетните организации в Съединени американски щати за отбрана от език на омразата и потъпкване на човешките права и правата на малцинствата, Слейтър е известна от години с активността си против правото на аборт и акции против ЛБГТ общностите.

Тя непосредствено е заявявала през последните години, че половото образование " прокарва налагането и/или употребата на разнообразни полови идентичности, учи децата,че може да сменят пола или идентичността си " и да ги го докара до комплициране, което е " психическо разстройство, което може да се лекува ". Нейни са думите, че хомосексуалните са по-склонни към педофилия и че " преследват децата ни, тъй като знаят, че в случай че отгледат и индоктринират идващото потомство с радикалните си идеологии за пола, ще овладеят културата, бъдещето и държавното управление. "

" Дневник " разгласява правото на отговор на съдружие " Асоциация общество и полезности " по силата на Етичния кодекс на медиите:

Повод за обявата " Заложници на 20 000 нечетящи и уплашени българи " в " Дневник " на 30.04.2019 година е краткотрайното прекъсване на политическо равнище на Стратегията за детето 2019-2030, направена с финансовото подпомагане на Норвегия и в огромна степен въплътила концепцията на тяхната работа за отбрана на децата.

В края на април бяха излъчени серия от телевизионни репортажи по bTV, в които с изключение на потресаващите истории на пострадали български родители и очевидци на протичащото се с децата в Норвегия, бяха изнесени и публични данни за Норвегия за 2016 година:

- 58 890 са родените деца през 2016 година
- 58 200 са подадените сигнали за деца в риск за същата година
- 54 620 са случаите на интервенция на норвежката работа
- 21 848 деца са изведени от техните фамилии

Данните демонстрират, че в 40% от случаите при подадени сигнали децата биват отнети принудително от техните фамилии и настанени в приемни. Причините, изброени от родители в репортажите са, че дете може да бъде отнето заради кариес, леке на блузката, бебешки рев или даже когато съседът желае да си отмъсти на фамилията, тъй като кучето им лае. Родители, отгледали децата си там, споделят, че са живеели в непрестанен боязън, до момента в който децата им не навършат 18 година заради обстоятелството, че могат да бъдат отнети. Именно това е един от мотивите АОЦ, дружно с други, да се опълчи на сходни политики у нас, заложени в Стратегията за детето 2019-2030, със мнение, подкрепено от близо 20 000 четящи и с право разтревожени българи, чийто брой продължава да пораства.

 Кадър от следствието на Би Ти Ви, на което се базира АОЦ.
Кадър от следствието на Би Ти Ви, на което се базира АОЦ.

" Асоциация общество и полезности " е гражданско съдружие, отстояващо обичайните полезности във връзка с гарантиране на достолепието и свободата на личността, брака и фамилията. Позициите на АОЦ се основават на издържани причини, изследвания, статистики и разбори на следствията от дадени политики в други страни. Те нямат политическа, нито религиозна устременост.

Сдружението сплотява християни от трите клона на християнството – православни, протестанти и католици, както и нехристияни, които споделят задачата и полезностите на сдружението. АОЦ няма представители във властта.

" Асоциация общество и полезности " не реализира " антиевропейска агитация ", нито пази " съветски ползи. " Застъпва се за правото на всяка страна членка сама да дефинира политиката си в областта на брака и фамилията, образованието и опазването на здравето, залегнало в Хартата за главните права на Европейския съюз.

" Асоциация общество и полезности " е срещу узаконяването на сурогатството, тъй като то експлоатира дамите и третира децата като стока. Сурогатството нарушава освен българското, само че и интернационалното законодателство. През 2016 година Парламентарната асамблея на Съвета на Европа дефинитивно отхвърли предлагането за узаконяването му в 47 страни. Националната мрежа за децата през 2011 година излезе с публична позиция срещу сурогатното майчинство.

" Асоциация общество и полезности " е срещу въвеждането на фактическото общуване и способства за отхвърлянето му през 2009 година То води до заверка на еднополовите съжителства, нарушаващи правото на всяко дете да има татко и майка, да ги познава и да бъде познавано от двамата си родители (потвърдено от рекомендация на КЗД).

Несъстоятелно е изказванието, че представители или членове на АОЦ " са късали плакати, съдържащи държавния телефон за деца ", и че са се хвалили с това. Сдружението не поддържа, нито утвърждава сходни похвати и реализира активността си в сходство с настоящото законодателство, като намерено показва позициите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР