Сделката за 4.25 млрд. паунда за смяната на собствеността на

...
Сделката за 4.25 млрд. паунда за смяната на собствеността на
Коментари Харесай

Сделката е завършена. Абрамович продаде Челси


Сделката за 4.25 милиарда паунда за промяната на собствеността на футболния „ Челси “ е приключена. Това стана допустимо, откакто досегашния притежател Роман Абромович се съгласи с изискванията на английското държавно управление, което се трансформира в страна в договарянията.

Управлението на клуба ще бъде поето от Тод Боули, който е отпред на група от няколко вложители. Смяната на собствеността стана допустима, откакто първо беше утвърдена от ръководството на Висшата лига, а по-късно министърът на културата Надин Дорис издаде лиценз, с който договорката става допустима.

Руският олигарх Роман Абрамович купи „ Челси “ през 2003 година, а вложенията му разрешиха клуба да се трансформира в един от най-силните в британския и европейския футбол. След началото на войната в Украйна той на Съединени американски щати и Европейски Съюз поради „ привилигорован достъп “ до Владимир Путин. Впоследствие активността на „ Челси “ беше мощно лимитирана и Абрамович се оказа заставен да продаде клуба.

Продажбата задвижва развой от два стадия. В първия 2.5 милиарда паунда ще бъдат арестувани в сметка, до момента в който държавното управление не получи цялостна изясненост, че средствата ще бъдат ориентирани към фонд за жертвите от войната в Украйна. 1.6 милиарда паунда, колкото е размерът на заемите на Абрамович към клуба, ще бъдат ориентирани към сметка, която обаче ще бъде блокирана от държавното управление.

Новите притежатели дават обещание да влагат още 1.75 милиарда паунда в клуба.

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР