Сделка на Niantec и Scaniverse ще изведе мобилното 3D сканиране

...
Сделка на Niantec и Scaniverse ще изведе мобилното 3D сканиране
Коментари Харесай

Гейм разработчик подготвя 3D карта на света


Сделка на Niantec и Scaniverse ще изведе мобилното 3D сканиране до нови висоти
(снимка: CC0 Public Domain)

Niantic Labs, разработчик на играта Pokémon Go, наподобява е окуражен да сътвори 3D карта на света. Компанията закупи Scaniverse, вследствие на което iOS приложението за 3D сканиране ще остане налично в App Store, само че към този момент всички функционалности, които преди бяха част от годишния му абонамент, ще са налични гратис.
още по тематиката
Това е втора сходна облага на Niantic и удостоверява упоритостта на компанията да построи 3D карта на целия свят, заяви. Притежаването на Scaniverse вероятно ще помогне за реализиране на тази цел.

Като част от договорката, основателят на приложението за 3D сканиране Кийт Ито ще се причисли към инженерния екип на Niantec за разширена действителност. „ Заедно планираме да изведем 3D сканирането до нови висоти, като комбинираме динамичното картографиране на Niantic с технологията нa Scaniverse”, сподели Ито.

Междувременно Niantec разяснява, че „ Scaniverse ще направи сканирането посредством доста операционни системи по-лесно и по-достъпно за общността на Niantic Explorer, която способства за това начинание всеки ден”.



Освен всичко основаването на цялостна 3D карта на света ще разреши на компанията да предложи по-завладяващи прекарвания вид „ усъвършенствана реалност” в, Harry Potter: Wizards Unite и идните други игри на разработчика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР