Сделка между Accenture и Sentia ще подпомогне дигиталната транформация на

...
Коментари Харесай

Accenture купува бизнеса на Sentia в Нидерландия, Белгия и България


Сделка сред Accenture и Sentia ще подкрепи цифровата транформация на бизнесите
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологичната компания Accenture подписа договорка по придобиване на бизнеса на Sentia на територията на Нидерландия, Белгия и България. Стойността на договорката не беше оповестена.

Sentia е консултантска компания със седалище в Нидерландия, профилирана в региона на облачните технологии. Основният ѝ фокус е ръководство на миграцията към обществения и частния облак и даване на услуги за мониторинг на потребителското прекарване във виртуална среда.

Екипите на Sentia в трите страни, обхванати от придобиването, наброяват близо 310 експерти, подготвени и придобили над 500 документа. Всички те стават част от Accenture Cloud First – екипът, който работи по планове в областта на облачните технологии. Българският екип на Sentia се причислява към софтуерното звено на Accenture у нас.
още по темата
Accenture придобива Sentia в миг, в който преимуществата на облака стават все по-очевидни за компании от разнообразни бизнес браншове. От една страна, миграцията прави вътрешните процеси по-комплексни, а от друга – разкрива нови благоприятни условия пред организациите, включително навигиране на разнообразни архитектурни решения, въвеждане на софтуерни нововъведения и повече еластичност в акомодацията към изменящите се регулации.

„ Включването на експертите на Sentia в софтуерните ни планове ще форсира процесите към миграция и рационализация на предоставяните услуги. В допълнение, ще разреши оптимално систематизиране на дилемите в екипа, създавайки опция за подпомагане на повече бизнеси – в обществения и частния облак, само че и всичко, което стои сред тях ”, разяснява договорката Картик Нарейн, световен управител на Accenture Cloud First.

Понастоящем Sentia дава съвещания и осъществя планове като част от хибридна и мулти-облачна тактика. Сред дейностите, които тя обгръща, са облачна промяна и миграция. Компанията дава опция за мониторинг на потребителското прекарване в цифрова среда.

„ В резултат от придобиването на Sentia от Accenture, в този момент можем да надградим своя опит както в обществения, по този начин и в частния облак, и да ускорим трансформацията на нашите бизнес клиенти в Нидерландия и Белгия, за реализиране на по-добри резултати в мащаб ”, показа Иън Зейн, основен изпълнителен шеф на Sentia.

В допълнение към своя бизнес в Нидерландия и Белгия, Sentia оперира и на територията на Дания. Датското звено не е част от придобиването и ще продължи да работи независимо, като част от марката Sentia, с поддръжката на главния акционер на компанията – Waterland Private Equity.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР