SDD дисковете са по-бързи, по-ефективни и по-тихи, отколкото твърдите дискове.

...
SDD дисковете са по-бързи, по-ефективни и по-тихи, отколкото твърдите дискове.
Коментари Харесай

Ключови сигнали, че вашият SSD диск може да е на път да се повреди

SDD дисковете са по-бързи, по-ефективни и по-тихи, в сравнение с твърдите дискове. В множеството случаи те също са по-малко предразположени към физически вреди, тъй като нямат движещи се елементи. Но това не значи, че SSD са неразрушими.

Има няколко постоянно срещани аргументи, поради които SSD може да дефектира.

Едната включва ненадейно спиране на зареждането, което може да повреди устройството. Прекомерната топлота също е проблем. Времето също си споделя думата, защото магнитните съставни елементи и електрическите кафези деградират.

И от време на време е мъчно да разберем, че нещо е на път да се случи

За разлика от HDD, не можете да слушате устройството, с цел да определите дали то не действа. Това значи, че би трябвало да интерпретирате неизправности в системата си, с цел да определите дали е време да замените вашия SSD. Ето по-честите от тях.

Не можете да прочетете или запишете избрани файлове

Ако в миналото получите изскачащ прозорец, казвайки нещо като „ Не може да четете от изходния файл или диск “ или друго известие, което ви пречи да работите с файлове на вашия SSD, вашето устройство може да е на път да ви изостави. Въпреки че умиращият SSD не постоянно е виновникът, това може да е индикация за неприятен бранш.

Лошият бранш, прочут още като неприятен блок, е част от SSD, който е негоден. През целия живот на вашия SSD ще срещнете неприятни браншове. Това е неминуем резултат от изхабяване заради деградацията на клетъчната памет и други проблеми.

Има елементарен метод да ревизирате какъв брой неприятни бранша има вашият SSD.

• Натиснете клавиша Windows на клавиатурата си.
• Въведете „ Command Prompt “ в прозореца за търсене.
• Щракнете с десния бутон върху него и изберете Изпълнение като админ
• Въведете „ Chkdsk C: “ В прозореца и натиснете Enter. Може да ревизирате всеки един дял.
• След като сканирането завърши, обърнете внимание на номера, показан до неприятните браншове. Можете да опитате да поправите неприятните си браншове, като въведете командата „ chkdsk c: /f /r /x “ и по-късно натиснете Enter.

Имате проблеми със зареждането в компютъра си

Вашият диск може да е зле, в случай че ви отнеме няколко опита за зареждане на вашия компютър или въобще не можете да стартирате. Ако сте на Windows, може да се забиете на екран, който ви осведоми за неточност.

Компютърът постоянно се срутва

Когато компютърът на инцидентен принцип се срутва, това е едно от най-трудните неща за диагностициране. Това може да е поради съвсем всеки съставен елемент на вашия компютър или пък софтуерен проблем. Въпреки това, доста хора постоянно подценяват обстоятелството, че това може да бъде подбудено от проблеми с SSD. Компютърен срив, породен от SSD щета, може да се дължи на вътрешните съставни елементи, които не действат вярно. Ако системата се срутва единствено при отваряне на избрани стратегии или файлове, това може да се дължи на неприятен бранш, както е разказано нагоре.

Дискът е в режим единствено за четене

Вашият SSD на инцидентен принцип влиза в режим единствено за четене. Това е сигурен знак, че нещо не е наред с вашето устройство. В този режим не можете да извършите корекции на наличието на устройството. За благополучие, вие сте в положение да преместите данните си на друго устройство.

Как да ревизирате здравето на вашия SSD диск?

Можете да ревизирате здравето на вашето устройство благодарение на приложения на трети страни. Един от най -популярните за Windows е Crystaldiskinfo. Тази стратегия ще ви даде оценка за здравословно положение на вашия диск. Ако вашият SSD получи неприятна оценка, може да желаете да помислите за замяна. Програмата демонстрира и температурата на SSD, тъй че можете да ревизирате дали прегрява. Въпреки че множеството SSD са безвредни до 70 градуса по Целзий, устройството нормално не би трябвало да е толкоз горещо, изключително в случай че не е натоварено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР