Сблъсъци белязаха първата годишнина от референдума за независимост на КаталунияСилите

...
Сблъсъци белязаха първата годишнина от референдума за независимост на КаталунияСилите
Коментари Харесай

Сблъсъци белязаха първата годишнина от референдума за независимост на Каталуния

Сблъсъци белязаха първата годишнина от референдума за самостоятелност на Каталуния
Силите за битка с безредиците се пробваха да разпилян стачкуващи, събрали се пред районния каталунски парламент в Барселона, с цел да отбележат първата годишнина от референдума за самостоятелност, оповестява Ройтерс.

Полицията употребява палки и гумени патрони против протестиращите, които развяваха сепаратистки знамена, крещяха лозунги „ 1 октомври, не сме дали прошка, не сме не запомнили ” и съумяха да съборят металните ограждения към постройката на Народното събрание.

БГНЕС напомня, че стотици хиляди хора излязоха по улиците на огромните градове в Каталуния, с цел да отбележат първата годишнина от противоречивия референдум за самостоятелност. Демонстранти блокираха централни пътни артерии южно от Барселона, високоскоростната железопътна линия в Жирона и централни улици в град Лейда, до момента в който студенти, развяващи сепаратистки флагове окупираха централния площад в каталунската столица

Каталуния организира вота за самостоятелност на 1 октомври 2017 година, а сепаратисткото държавно управление разгласи самостоятелност на 27 октомври. Испанският парламентарен съд обаче постанови, че референдумът е противозаконен и Мадрид лиши самостоятелния статут на района и той мина под директното му послушание.

В същото време по улиците на каталунските градове избухнаха безредици и се стигна до тежки конфликти с полицията, която се опита да попречи на хората да стигнат до изборните урни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР