Сблъсъкът между двамата лидери на ПП Кирил Петков и Асен

...
Сблъсъкът между двамата лидери на ПП Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Войната „Киро-Асен“ е в разгара си. Руди Гела и Виктория Василева редят коалиция с ПП

Сблъсъкът сред двамата водачи на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев набира мощност и задълбочава от ден на ден разломите сред тях и лобитата им след връщането на мандата за сформиране на втори кабинет. Вече намерено може да се приказва, че войната посред им е в разгара си.

Решаващата борба сред двете противоборстващи групировки в Политическа партия ще се разиграе на терена на листите за идните предварителни парламентарни избори. Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от средите на към момента юридически несъществуващата партия.

Разцеплението, което се очерта сред групичките на Асен Василев и Кирил Петков още в нощта, когато държавното управление отпред с Просто Киро падна при първия сполучлив избор на съмнение в най-новата ни история, към този момент се е трансформирало в открита омраза сред тях и борба за превъзходство на едното лоби над другото.

Групата към Кирил Петков стъпва на родово кланов принцип. Тя е под директното управление на самозабравилия се в интензивността си татко на някогашния министър председател Петко Петков. И включва близката на сърцето му Лена Бориславова, както и сътрудника й от скандалната адвокатска адвокатска фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ и някогашен началник на Народното събрание Никола Минчев, който е на директно послушание на майка си – старши съучастник В същата адвокатска фирма.

Към тях се е прикрепил и оскандаленият избраник на Лена и настоящ председателстващ съвещанията на Народното събрание Мирослав Иванов просто тъй като би било крещящо, в случай че премине в другия тим макар сериозните си претекстове за това. Както и обособени гравитиращи към Просто Киро депутати като Константин Бачийски, Венко Сабрутев, фамилията Николай и Венеция Ангови и други

Групата към някогашния вицепремиер, финансов министър и кандидат-премиер на Политическа партия Асен Василев е напълно с корпоративна устременост, обвързвана с бизнес ползите на нейния гуру – олигарха Иво Прокопиев. Тя работи под управлението на някогашния зам.-министър на стопанската система и някогашен консултант на експрезидента Росен Плевнелиев Евгени Ангелов, живеещ в Лондон, само че поел на пожар юздите на провалящия се план Политическа партия, към който има директно отношение.

В кръга на Василев абсолютно влиза и доближеното на Ангелов семейство Виолета и Даниел Лорер. Но самият той занапред се образува, изчаквайки неуверени депутати от сорта на „повелителя на вратовръзките“ Искрен Митев да се дефинират.

Първият очевиден симптом, че искрите сред Кирил Петков и Асен Василев към този момент са запалили война, която до този миг беше подмолна и на почва какъв да е министър председател, се разкри в деня, когато Василев върна втория неосъществен мандат за сформиране на държавно управление на Политическа партия. И даде явен знак коя от двете към този момент намерено враждуващи групировки е по-силна.

Това пролича на проведения вечерта протест в поддръжка на Кирил Петков от баща Петко пред Народното събрание. Там едвам се събраха към 50 тина души най-вече от кръга на Просто Киро и татко му „Да спасим Корал“. За разлика от първата такава проява при рухването на държавното управление му, която бе всеобщо посетена от тъй наречените офисен планктон и категоричен джендариат.

Причината за това е, че групировката към Асен Василев е възпряла IT експертите и други чиновници на компании, свързани с Прокопиев да поддържат този протест. Акцията е била наказателната от страна на кръга към Асен Василев поради изтрития след това пост на Кирил Петков, че Политическа партия е „политическа партия, която няма меки дипломатични китки“. И нагледна проява за това кой свири мача в този план. Както и показно, че Просто Киро е навън от играта.

Прокопиев е вдигнал мощен скандал на Просто Киро поради бездействието му по законодателното обезпечаване на Плана за резистентност и развиване, което слага под риск батериите на олигарха да изгорят, изключително откакто Европейска комисия понижи парите за България с над 1 милиарда лв..

Сблъсъкът сред Петков и Василев има и втори проект. И той е обвързван с възможните предизборни и следизборни обединения. Кирил Петков е безапелационен съперник на предизборна коалиция с „Демократична България“, както стана ясно и от усуканите му пояснения на тази тематика в последното му телевизионно изявление.

Причината е, че Христо Иванов и Атанас Атанасов водят след себе си цяла кохорта кандидати за водачески места в листите, които просто няма по какъв начин да бъдат задоволени поради прогнозите, че на идващ парламентарен избор Политическа партия надали ще вкара повече от 30-40 депутати. Ясните сигнали в тази посока очевидно разстройват водача на „Да, България“ и той звучи все по-минорно.

За сметка на това Петков разчита на предизборна коалиция с новата политическа мощ, която приготвят отцепниците от партията на Слави Трифонов ИНТ – нейният флагман Радостин Василев, по-известен като Руди Гела, и Виктория Василева, която е измежду първите пробити депутати на шоумена. Именно това е повода доскорашният учредителен секретар на ИНТ в лицето на Василева да излезе от Народното събрание – с цел да се впусне в ново партийно строителство.

Претенциите на Руди Гела и многопартийната Василева няма да са толкоз обемисти, колкото на Демократична България. А също така Кирил Петков ще упорства тяхно разположение в листите да е такова, че да подпират неговия тил, а не на хората на Асен Василев. Макар на предатели да не може да се разчита кой знае какъв брой.

Задкулисните совалки и ритания по кокалчетата на тази почва сред Кирил Петков и Асен Василев са в дъното на жалните молби на Христо Иванов тяхната коалиция да получи третия мандат, с цел да образува евроатлантическо държавно управление. И по този метод да отсрочи разпада на 47-о Народно заседание най-малко до момента в който двете лобита в Политическа партия на Петков и Василев дефинитивно си премерят силите и въздействието.

Засега на медийно равнище то е напълно в интерес на Просто Киро, защото на медиите продължава да диктува изгората му Лена Бориславова. От другото крило на места съумява да се промъкне Даниел Лорер, само че посланията, които излъчва остават неразбираеми за необятната аудитория. За разлика от бойките възгласи на Кирил Петков, татко му и доближените им клакьори.

Развръзката на тази братоубийствена баталия в плана Политическа партия, за който Кирил Петков твърдеше, че „няма значение кой е начело и кой е отзад“ напълно е в ръцете на президента Румен Радев.

Ако той даде третия мандат на „Демократична България“, явно ще даде и време на двете враждуващи лобита на Петков и Василев да решат изхода й преди идващите парламентарни избори. Като се има поради, че Радев и най-много брачната половинка му Десислава Радева са в топли връзки със семейство Прокопиеви, които стоят зад кръга на Асен Василев, не е изключено да стане тъкмо по този начин.

Но в случай че Радев въпреки всичко реши да постави завършек на всеобщите гърчове в 47-ия парламент, ще избира за третия мандат сред Българска социалистическа партия и остатъците от Има Такъв Народ. Което на собствен ред ще остави лобитата на Кирил Петков и Асен Василев да вземат решение проблемите си на самия избирателен терен. И да ги сведе до незначително посланичество в идващия парламент, като по този метод се опита да изпере и гузната си съвест поради тяхното съвсем принудително въдворяване Във властта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР