Създаващото се ротационно правителство няма да се справи със задачата

...
Създаващото се ротационно правителство няма да се справи със задачата
Коментари Харесай

Дянков попари българите, какво ни чака за еврозоната

Създаващото се ротационно държавно управление няма да се оправи със задачата да вкара България в Еврозоната, предизвести тази заран пред бТВ някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Няма да успеем идната година даже да аплайваме за Еврозоната, в случай, че не изпълняваме критериите, сподели Дянков.
-->
Според него до септември не е огромен проблем да се продължи удължителният закон за бюджета. Има задоволително пари и до септември-октомври месец нещата ще са естествени. През октомври или ноември тази година бихме могли да влезем в Шенген, само че за Еврозоната мъчно може да стане, разяснява той.

Дянков прикани бъдещия финансов министър в ротационното държавно управление Асен Василев да не прави остарели неточности от постоянния кабинет, а да работи с ГЕРБ и да желае препоръки от съдружните си сътрудници.

Ексминистърът дефинира като триумф съставянето на държавно управление межди ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Вътре в партиите има огромно неодобрение, ще има компликации, само че в случай че се огледа политическата палитра на България, това би било най-стабилната коалиция, означи някогашният финансов министър. Има доста сили, които не желаят да има постоянен кабинет, само че би трябвало да има постоянно държавно управление за да работи за приемането на България в Шенген и Еврозоната. Възраждане и Българска социалистическа партия не желаят да има държавно управление.

Според Дянков по тази причина какъв брой време ще работи държавното управление зависи от Христо Иванов. Този кабинет може да издържи известно време, в случай че покаже триумфи за влизането на България в Шенген.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР