Създателят на настолната игра Катан Клаус Тойбер почина на 70-годишна

...
Създателят на настолната игра Катан Клаус Тойбер почина на 70-годишна
Коментари Харесай

Почина създателят на играта Катан

Създателят на настолната игра " Катан " Клаус Тойбер умря на 70-годишна възраст след малко, само че тежко боледуване, заяви Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

Играта " Катан " е преведена на повече от 40 езика, като от нея са продадени над 40 милиона екземпляра по целия свят. Тя излиза в продажба през 1995 година

Целта на играта е да бъде превзет о-в Катан, който в началото е ненаселен. Побеждава този, който първи успее да получи 10 точки, като построи повече градове, колонии и пътища с материали като дърво или минерали, извоювани или разменени в хода на играта. 

Клаус Тойбер е роден през 1952 година Той работи в началото като зъботехник, след което трансформира заниманието си в специалност. 

В изявление за немския в. " Зюддойче Цайтунг ",  публикувано през 2017 година, синът му Бенямин Тойбер споделя, че " е имал шанса да има татко, който не е трябвало да пита " искаш ли да поиграем? ".

" Той идваше в стаята ми с такова предложение. Когато изпробвахме някоя игра, която той беше измислил, поставяше до мен списание " Мики "... Ако погледнех в него по време на играта, той разбираше, че би трябвало да промени разпоредбите ", прибавя Тойбер. По-късно той работи с татко си.

Catan board game creator, Klaus Teuber, dead at 70
— New York Post (@nypost)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР