Съюзът на филмовите и телевизионни работници в САЩ (IATSE) заплашва

...
Съюзът на филмовите и телевизионни работници в САЩ (IATSE) заплашва
Коментари Харесай

Филмовите и телевизионни работници в САЩ заплашват със стачка

Съюзът на филмовите и телевизионни служащи в Съединени американски щати (IATSE) заплашва с национална стачка от понеделник, в случай че не бъде реализирано съглашение, което да дава отговор на условията за обективни и безвредни условия на труд.

Представители на Съюза на служащите от филмовата и телевизионна промишленост, които снимат продукции в Холивуд, Джорджия, Ню Мексико и други места в Северна Америка, водят от дълго време безрезултатни договаряния за възстановяване изискванията на труд. 

Много от хората настояват, че са принудени да работят дълги часове  без отмора и без пауза за хранене,че не им се обезпечава задоволително време за отдих сред промените за работа. В тази връзка 60 000 от членовете на съюза са в протестна подготвеност.

Президентът на IATSE-или Международния алианс на театралните театрални служащи Матю Лоб декларира, че стачката ще стартира в понеделник,ако дотогава не бъде реализирано съглашение с работодателите.

Това е първата национална стачка в 128-годишната история на Алианса на театралните театрални служащи, чиито членове са кинематографи, оператори на камери,, дърводелци, художници, коафьори и гримьори, аниматори и доста други, които работят зад светлините на прожекторите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР