Съюзът на демократичните сили (СДС) настоява за пълна прозрачност от

...
Съюзът на демократичните сили (СДС) настоява за пълна прозрачност от
Коментари Харесай

СДС: Настояваме за прозрачност по случая с арестуваните край Радомир журналисти

Съюзът на демократичните сили (СДС) упорства за цялостна бистрота от страна на виновните институции по случая с задържаните край Радомир публицисти от България и Румъния.

Това се показва в позиция на Съюз на демократичните сили, публикуваме текста без редакторска интервенция:

"От партията се обръщат към основния секретар на Министерство на вътрешните работи, към този момент номиниран и за министър, с настояването да даде обществено информация с какви причини и при какви условия са арестувани Димитър Стоянов от „ Биволъ” и Атила Биро от „ Райз проджект Румъния “.

„ В страна - член на Европейския съюз, задържането и репресиите против публицисти, които търсят истината и вършат своите следствия, е рисково посягане не просто против свободата на словото, а против устоите на демокрацията “ се показва в позицията.

От Съюз на демократичните сили напомнят, че партията е била основана, с цел да се опълчи на тоталитарното ръководство и репресивните служби на комунистическия режим и да утвърди главните полезности на демокрацията, измежду които изключително значими бяха свободата на словото и медиите. „ 30 години по-късно, този арест слага под съществено подозрение достиженията на демократична България и е срамно леке върху облика й на европейска и НАТО-вска страна “, декларират от Съюз на демократичните сили, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР