Съюзът и Асоциацията на погребалните фирми се обявиха против законопроекта,

...
Съюзът и Асоциацията на погребалните фирми се обявиха против законопроекта,
Коментари Харесай

Новият закон за погребалната дейност щял да създаде кожодери“

Съюзът и Асоциацията на погребалните компании се оповестиха срещу законопроекта , признат на първо четене от Народното събрание, обвързван с регулации в сектора.

Законопроектът е на Обединени патриоти. Според него всяка община би трябвало сама да контролира по какъв начин да се правят погребения, кремации и слагане на надгробни монументи .
 Втори ден катафалки обикалят в символ на митинг улиците на София
Втори ден катафалки обикалят в символ на митинг улиците на София

Срещу законопроект на " Обединени патриоти "

Ресорните асоциации желаеха " на една маса " да седнат всички заинтригувани страни, да обсъдят положението на бранша и да се създаде напълно нов Закон за траурната активност, който да подсигурява равнопоставеност на работещите .

Те дадоха за образец, че Франция има подобен закон от първата си гражданска война, а Испания има специфичен декрет за погребалната активност.

Според тях новият закон вкарва механически неизпълними условия към тях и основава монопол, както и е признат без публични съвещания и мнения.
 Шествие с катафалки блокира центъра на София
Шествие с катафалки блокира центъра на София

От погребалния отрасъл упорстват за правилник, в този момент бил цялостен безпорядък

Човешкото самообладание има лимит и приближаваме към него, не може да се движим с темпото на волска каруца и да имаме искания за бяла страна , оповестиха присъстващите.

Красимир Димитров, секретар на Съюза на погребалните компании, прикани най-много Столичният общински съвет да се поучи от по-малките общини в България, които работят " дружно " с тях , а не като врагове, както е на територията на София ".

" Ако в този момент предлаганите услуги на погребалните организации ви се костват скъпи, а ние сме със скъпи коли, то приемането на този закон ще сътвори кожодери ", безапелационни бяха от Съюза.

265 общини с 265 наредби и стандарти за ковчег или погребения в една и съща страна - не е задоволително, са още причините на сектора, който желае ясни и единни правила и проектозакон по европейски модел.

В знак на митинг против новия законопроект предходната седмица по улиците на София обикаляха катафалки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР