Сайтът на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ започна грубо да манипулира

...
Сайтът на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ започна грубо да манипулира
Коментари Харесай

Измамата konkurent! Сайтът на фалиралия всекидневник остана без журналисти, почна да плаща на фейсбук за изкуствен трафик

Сайтът на банкрутиралия врачански ежедневник „ Конкурент “ стартира жестоко да манипулира брояча на визитите си, откри инспекция на организация BulNews.
В редакцията на медията остана да работи единствено основният редактор Георги Александров, известен като Гошо Синдика, и затова - след изданието, стартира да запада и неговият уебсайт. След напускането на дългогодишния редактор Христина Андреева в него не останаха публицисти и поради това Гошо Синдика стартира да купува трафик от фейсбук.
Срамното е, че заради неналичието на лични материали, той е заставен да укрепва такива на сътрудниците си от страната и това ясно проличава в намиращата се на уеб страницата ранглиста. Бърз взор демонстрира, че в нея няма вести от Враца, което е необичайно, защото въпреки всичко става въпрос за районен уебсайт, въпреки и с прекомерно дребна публика.
Така да вземем за пример през август най-четените са 2 материала от рубриката Свят и един от България. И трите са записали по към 80 000 визии, което е вследствие на 100% платен трафик от фейсбук.
В началото на септември ситуацията е индентично. Отново най-четени са 2 материала от рубриката България и един от Свят. Те са натрупали приблизително по към 30 000 клика с помощта на заплащането на обществената мрежа.
Тези резултати са много странни за районен уебсайт, чиито вести нормално са четат по не повече 200-300 пъти, а дневните му визити се движат към 10 000. Всеки може да влезе в уеб страницата на „ Конкурент “ и да ревизира до каква степен материалите в него се радват на интерес от хората. В 90% от случаите те не могат да преминат границата от най-малко 500 четения за деня. Това принуждава Георги Александров по през целия ден да прави копи/пейст на вести от националните медии, с които запълва западащия си уебсайт.
Ниският интерес към електронния портал на банкрутиралия ежедневник е повода Гошо Синдика да стартира настойчиво да манипулира брояча на визитите, като укрепва във фейсбук непознати вести. Така той храни болното си его, че управлява медия, която има доста читатели и някаква тежест в обществото. За негово страдание хората от дълго време го разкриха като некадърен публицист и това ясно проличава по неналичието на интерес към новините в уеб страницата и във вестника.
Купуването на неестествен трафик в битката за оцеляване е блестящо доказателство за неговите лимитирани качества като основен редактор. Във Враца колегията се забавлява с непохватните му опити за манипулиране на читатели и рекламодатели, като в гилдията към този момент се вършат залагания докога Делян Пеевски ще търпи маймунджилъците му.
В историята обаче Георги Александров ще остане като индивидът, който банкрутира флагмана на районната публицистика „ Конкурент “…

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР