Сайтът на Държавна агенция Разузнаване“ е бил атакуван от хакери,

...
Сайтът на Държавна агенция Разузнаване“ е бил атакуван от хакери,
Коментари Харесай

Сайтът на разузнаването ни е бил атакуван потенциално от руски хакери

Сайтът на Държавна организация „ Разузнаване “ е бил нападнат от хакери, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация на Министерство на вътрешните работи. Случаят е от през вчерашния ден следобяд. Става въпрос за DDoS хакерска офанзива, която краткотрайно е затруднила достъпа до интернет страницата на организацията.

Няма приключване на информация и персонални данни, се споделя в известието. В момента уеб сайтът на ДАР работи обикновено.

Освен интернет страницата на българското разузнаване, са били атакувани и тези на няколко други страни – Полша, Румъния, Молдова и Естония.

За хакерската офанзива оповестиха в своя канал в обществената платформа Телеграм, съветската група Killnet. В известие те показват, че дейностите им са по отношение на 5 ноември, ден на военното разузнаване.

Това не е първата офанзива на групата по осведомителната ни инфраструктура. В средата на октомври Killnet още веднъж твърдеше, че е свалила уеб сайтове на български институции, като по това време фактически имаше офанзиви върху институционални уеб сайтове у нас.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР