Съвместни морски и въздушни патрули в Южнокитайско море на Филипините

...
Съвместни морски и въздушни патрули в Южнокитайско море на Филипините
Коментари Харесай

САЩ и Филипините започнаха съвместни морски и въздушни патрули в Южнокитайско море

Съвместни морски и въздушни патрули в Южнокитайско море на Филипините и армията на Съединените щати започнаха през днешния ден . Това разгласи филипинският президент Фердинанд Маркос-младши, представен от " Ройтерс ".

Той дефинира този ход като " значима самодейност ".

Новината идва на фона на сред двете съюзнически страни по контракта за защита, в това число с решение за удвояване на броя на филипинските бази, налични за американската войска.

" Тази значима самодейност е доказателство за нашия ангажимент да засилим оперативната съгласуемост на своите въоръжени сили при провеждането на морски и въздушни патрули ", написа Маркос в обществената мрежа " Екс ".

Патрулирането ще се извърши край остров Мавулис, който е най-северната точка на Филипините, ситуиран на към 100 км от Тайван.
 Съединени американски щати разполагат нови четири военни база във Филипините
Съединени американски щати разполагат нови четири военни база във Филипините

Общият им брой в регионна става девет

Ден по-рано Маркос съобщи на конгрес в Хавай, че е станала " по-страшна от преди " , защото китайската войска се доближава все по-близо до бреговата линия на Филипините.

Патрулите евентуално ще подразнят Китай , който предизвести Филипините да не правят действия със Съединени американски щати, защото това би могло да разпали напрежението в района.

Отношенията сред Китай и Филипините се обтегнаха при сегашния президент на островната страна, който ускори недоволствата си от " агресивното " държание на Китай, като в същото време с единствения контрактуван съдружник на Филипините - Съединените щати.

Съвместните морски и въздушни патрули ще стартират в региона край островите Батанес и ще се насочат на запад към Южнокитайско море.

От страна на Филипините ще вземат участие три военни кораба, два леки бойни самолета FA-50 и лек щурмови аероплан A-29B Super Tucano, а Съединените щати ще активизират крайбрежен военен транспортен съд и морски патрулен и разследващ аероплан P9-A.
 Филипините и Съединени американски щати организират взаимно корабоплаване в Южнокитайско море
Филипините и Съединени американски щати организират взаимно корабоплаване в Южнокитайско море

Сътрудничество сред Съединени американски щати и Филипините идва в миг на нараснало напрежение сред Манила и Пеки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР