Съветниците гласуваха още от дневния ред да отпадне точката за

...
Съветниците гласуваха още от дневния ред да отпадне точката за
Коментари Харесай

Общинският съвет отложи приемането на бюджета на Варна

Съветниците гласоподаваха още от дневния ред да отпадне точката за избор на непрекъснати и краткотрайни членове на Експертния съвет към фонд " Култура ". Причината е подаден сигнал, че един от определените от комисията по просвета и духовно развиване специалисти няма нужното обучение. Въпросът ще бъде прегледан още веднъж от отрасловата комисия.

На съвещанието си през днешния ден съветниците би трябвало да изберат краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион " Одесос ". Ще бъде гласувано и предложение Варна да взе участие като сътрудник в план за разширение обсега на приемната грижа, финансиран по програмата за развиване на човешките запаси.

Преди началото на съвещанието бяха прочетени две политически заявления. Съветниците от " Възраждане " се оповестиха срещу " неприемливото опълчване " сред риболовци и Община Варна. Според тях районът губи милиони европейски средства поради неглижирането на този бранш. От " Възраждане " показаха, че схващат желанието на общината да бъдат увеличени приходите от пристанищата, само че и правото на риболовците да имат почтени условия на труд, след което показаха предпочитание да посредничат за разрешаването на зародилите проблеми.

С декларация съветниците от " Продължаваме промяната - демократична България " се оповестиха за връщането на акциите на Варна от " Международен панаир Пловдив " АД на страната. Прехвърлянето на акциите на Община Варна посредством внасянето им като апортна вноска в " Пълдин Туринвест " АД е стопански голословно, бе позицията на съветниците, които приканиха сътрудниците си да премислят позицията си по този проблем и да вземат вярното решение за връщането на акциите на Община Варна от Пловдивския панаир на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР