Съветникът на президента Николай Копринков е спасил от отстраняване главния

...
Съветникът на президента Николай Копринков е спасил от отстраняване главния
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Съветник на Румен Радев спасил кожата на главсека на МВР

Съветникът на президента Николай Копринков е избавил от премахване основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Той е ходатайствал пред Румен Радев да го задържи, защото е негов избор. Държавният глава го е послушал, с цел да не урони престижа си, научи Lupa.bg от източници в полицията.



През ноември Петър Тодоров подаде оставка след злополуката с ранени служители на реда на входа на София. „ Преследването се е случило при хотел „ Ихтиман “. Там е бил изработен опит от страна на полицейски чиновници да бъде спрян бус със софийска регистрация, а водачът не се е подчинил и е траял в посока София. На входа на столицата бусът е бил препречен от автомобил на профилираните полицейски сили. Шофьорът на буса, който е превозвал мигрантите, не стопира и се блъска в полицейския бус, а в резултат на това полицейски чиновник е в тежко положение с заплаха за живота “, изясни преди време представителят на основния секретар Иван Гешев Сийка Милева.

Петър Тодоров всеки ден дава обещание прогрес в залавянето на каналджии и бежанци. Такъв обаче няма, откакто наши служители на реда помогнаха единствено за месец на близо 2000 бежанци да стигнат границата ни със Сърбия.

„ Каналджиите могат да бъда проследявани и подслушвани, само че това не се прави. Полицаят каналджия от Столична дирекция на вътрешните работи, който през вчерашния ден бе заловен с 31 афганистанци и който призна, че не за първи път транспортира мигранти, е можело да бъде вербуван, с цел да се разкрият каналджийските схеми, както и хората, участващи в тях на по-високо равнище. Вместо това Петър Тодоров се хвали с инцидентни случаи по залавянето на бежанци и трафиканти. Главсекът е просто един фигурант. Бива го единствено да показва новите фрагменти в Министерство на вътрешните работи. Отсъства всякаква оперативност в работата му ”, разяснява пред медията ни някогашен полицейски началник.

Петър Тодорв стана основен секретар с помощта на Николай Копринков. Той е негов градски, както и Атанас Илков, който измести Венцислав Кирчев от Националната полиция. Името на Атанас Илков се свързва с провалената акция в Лясковец, при която Петко Стрелеца умъртви баретата Емил Шарков.

Копринков имал мераци Министерство на вътрешните работи шефовете да са живели и работили в Пловдив и покрайнините. Атанас Илков е от пазарджишкото село Величково и е бил зам.-шеф и началник на пловдивската полиция. Петър Тодоров е бил  началник на Първо районно ръководство в града под тепетата. Иван Демерджиев също е избиран по симптом местоживеене. Самият той най-малко 20 години работи като юрист в Пловдив.

Копринков не е приключил школата в Министерство на вътрешните работи, нито е учил в полицейско учебно заведение, сходно на Цветан Цветанов. Той има бакалавърска степен по „ Физическо образование “ от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ през 2004 година По-късно приключва магистърска степен в три специалности: „ Управление на социално-педагогически действия с деца и юноши “ (2008 г.), „ Политики и тактики в обществената администрация “ (2008 г.) и „ Защита на информацията “ (2010 г.)

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР