Съветникът на президента на САЩ по вътрешна сигурност Том Босърт

...
Съветникът на президента на САЩ по вътрешна сигурност Том Босърт
Коментари Харесай

Съветникът по вътрешна сигурност на Тръмп подаде оставка

Съветникът на президента на Съединени американски щати по вътрешна сигурност Том Босърт подаде оставка , удостовери Белият дом.

По-рано информацията беше обявена от " Блумбърг ".

Босърт е американски юрист от Републиканската партия. Членувал е в Атлантическия съвет. Заемал е длъжността заместител на съветника по вътрешна сигурност при президента Джордж У. Буш. През 2007 година той е съавтор на Националната тактика за вътрешна сигурност.

През уикенда той загатна, че е срещу военни дейности против въоръжените сили на Сирия , което може да е причина за оставката му поради разлики с президента Доналд Тръмп.

Друга доктрина е, че не се схваща със съветника по национална сигурност в Белия дом Джон Болтън , който през вчерашния ден зае длъжността.

В известие на представителя на Белия дом Сара Сандърс се споделя, че президентът е признателен за работата на Том за отбрана на " нашата велика страна ". Пояснява се, че Том е управлявал напъните на Белия дом да отбрани родината от тероризъм, подсилил е киберсигурността и е дал отговор на невижданата поредност от естествени бедствия.

Медии означават, че това е следващата оставка в кабинета на Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР