Съветът за финансова стабилност (СФС), част от Г-20, представи серия

...
Съветът за финансова стабилност (СФС), част от Г-20, представи серия
Коментари Харесай

Г-20 иска да сложи край на регулаторните вратички в крипто сектора

Съветът за финансова непоклатимост (СФС), част от Г-20, показа серия от насоки за контролиране на крипто и постоянни монети, с цел да запълни пропуските в интернационалните регулации.

Тези рекомендации имат за цел да основат универсална регулаторна основа след значимите произшествия, свързани с Terra (LUNA) и FTX през предходната година, които оказаха съществено влияние върху бранша на цифровите активи.

От СФС се застъпват за трансграничното съдействие, с цел да насърчи   обмена на информация сред другите държавни управления.

Освен това Съветът предлага националните регулаторни органи да задължат емитентите на криптоактиви и доставчиците на услуги да разкрият своите рамки за ръководство.

Рамката за ръководство следва да бъде пропорционална на риска, размера, сложността и смисъла на субекта, като в същото време се обръща внимание на евентуалните опасности за финансовата непоклатимост, свързани с техните действия или пазарите, на които оперират.

Насоките натъртват на ясните линии на отговорност и отчетност за тези функционалности и действия. СФС също по този начин прикани крипто фирмите да ползват постоянни рамки за ръководство на риска и да подсигуряват несъмнено събиране на данни.

Освен това поучава органите да следят от близко взаимоотношенията сред крипто екосистемата и обичайните финанси, с цел да понижат всички евентуални опасности за финансовата непоклатимост. Също по този начин от Съвета предоставиха сходни регулаторни оферти и за постоянните монети.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР