Съветът за електронни медии взе решение, че един от кандидатите

...
Съветът за електронни медии взе решение, че един от кандидатите
Коментари Харесай

Къци Вапцаров няма да е директор на БНТ, СЕМ го изключи от конкурса

Съветът за електронни медии взе решение, че един от претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия - Кръстю Вапцаров, не може да взе участие в състезанието, оповестява Novini.bg.

``
реклама

,,Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията рапортувам, че един от претендентите - точно Кръстю Вапцаров, не може да взе участие в състезанието, тъй като са налице законови предпоставки за това. Комисията установи противоречие с условието на чл.26, т.2 от Закон за радиото и телевизията, а точно, че при инспекция в Търговския указател е открито, че лицето е вписано като едноличен притежател и шеф на няколко дружества``, аргументира решението на медийния регулатор ръководителят на техническата комисия по инспекция на документите на претендентите Бетина Жотева.

В конкуренцията за общоприет шеф на публичната телевизия ще вземат участие седем претенденти - Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радослав Главчев. В момента Стоил Рошкев е водещ на утринния блок на партийната телевизия на Българска социалистическа партия, а Радослав Главчев е деец в сходни състезания. На един от последните той предложи Българска национална телевизия да употребява терените, които са нейна благосъстоятелност, с цел да развиват биоземеделие и по този метод чиновниците да получават био краставици и био домати всеки ден, което да им оказва помощ в работата.

Съвет за електронни медии ще избере общоприет шеф на Българска национална телевизия на 5 юли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР