Съветът на независимите икономически съветници към германското правителство прогнозира за

...
Съветът на независимите икономически съветници към германското правителство прогнозира за
Коментари Харесай

Германската икономика е в силен подем, но е заплашена от прегряване“


Съветът на самостоятелните стопански съветници към немското държавно управление предвижда за тази година здравословен напредък от 2 % на най-голямата стопанска система в Европа, последван от ускорение до 2,2 % през 2018 година, само че и предизвести за риск от прегряване, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Председателят Кристоф Шмит съобщи при представянето на годишния отчет на така наречен петима мъдреци пред канцлера Ангела Меркел, че Германия е в мощен напредък и индустриалните мощности са претрупани. Той означи, че това дава на идващото държавно управление на страната шанса да откри баланс сред последователността и приспособяването.

В момента Меркел води договаряния за съставяне на ново държавно управление след изборите през септември. Очаква се процесът да бъде дълъг, отбелязва АП.

" Мъдреците " са повишили внезапно упованията си за растежа по отношение на предходните надлежно 1,4 % и 1,6 % за двете години.

Съветът планува и повишаване на заетостта до 44,81 милиона души следващата година, както и спад на безработицата от 5,8 % през 2017-а до 5,5 % през 2018-а година на фона на засиленото наемане на личен състав с възобновяване на стопанската система.

Съветниците чакат също покачването на потребителските цени в Германия да доближи 1,8 % следващата година след дълъг интервал на ниска инфлация в еврозоната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР