Съветът на Европейския съюз постигна съгласие за седми пакет от

...
Съветът на Европейския съюз постигна съгласие за седми пакет от
Коментари Харесай

ЕС ще отпусне 545 млн. евро на Украйна

Съветът на Европейския съюз реализира единодушие за седми пакет от ограничения за поддръжка на Украйна на стойност 500 млн. евро, както и за спомагателна помощ от 45 млн. евро за финансиране на задачата на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна.

" Украйна би трябвало да получи цялото належащо военно съоръжение и образование, с цел да отбрани територията и народа си от нападателната война на Русия. Днешните нови ограничения изпращат явен сигнал в сериозен миг: ще продължим да поддържаме Украйна, до момента в който е належащо ", съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел на уеб страницата на Европейския съвет.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на Европейския съвет за помощта, която той оцени като " жизненоважна ".

Украинското министерство на финансите съобщи през днешния ден, че страната се нуждае от 3 милиарда $ финансова помощ от сътрудници всеки месец. През 2022 година украинските управляващи оцениха месечната сума, нужна за покриване на бюджетния недостиг, на 5 милиарда $.

По-рано през днешния ден в Киев дойде делегация на Европейската комисия, формирана от Урсула фон дер Лайен, Борел и 14 основни европейски комисари, в това число заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис и европейския комисар по правораздаването Дидие Рейндерс, Илва Йохансон, комисар по вътрешните работи, Януш Войчеховски, комисар по ръководството на рецесии, Оливър Вареи, комисар по разширението, и Вера Йоурова, заместник-комисар на Европейската комисия по въпросите на свободата и полезностите, и Маргаритис Схинас, комисар по въпросите на европейския метод на живот.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР