Съветът на ЕС удължи действието на икономическите санкции срещу Русия

...
Съветът на ЕС удължи действието на икономическите санкции срещу Русия
Коментари Харесай

ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз удължи действието на икономическите наказания против Русия до 31 януари следващата година. Това решение е обвързвано с отчета на президента на Франция Еманюел Макрон и на канцлера на Германия Ангела Меркел за осъществяването на споразуменията от Минск, се отбелязва в известието.

Санкциите бяха в началото въведени на 31 юли 2014 година за една година, в отговор на дейностите на Русия, дестабилизиращи Украйна. Мерките бяха усилени през септември 2014 година и са ориентирани към региона на финансите, енергетиката и защитата и изделията с двойна приложимост.

Путин: Новите наказания на Съединени американски щати няма да притиснат Русия до стената

На 19 март 2015 година Европейският съвет реализира единодушие да обвърже продължителността на глобите с цялостното осъществяване на споразуменията от Минск, което по проект трябваше да завърши до 31 декември 2015 година.

Германия и Австрия с остри рецензии към Съединени американски щати за антируските наказания

Икономическите наказания, чието деяние е удължено с днешното решение, включват ограничение на достъпа до първичните и вторичните финансови пазари на Европейски Съюз на пет огромни съветски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, открити отвън Европейски Съюз, както и на три огромни съветски сдружения в региона на защитата и три огромни енергийни дружества; налагане на възбрана за експорт и импорт на оръжия; възбрана за експорт на произведения с двойна приложимост за военни цели или за военни крайни консуматори в Русия; ограничение на достъпа на Русия до избрани чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат употребявани за изследвания и произвеждане на петрол.

На 15 юни Американският Сенат също утвърди нови наказания против Русия (ВИДЕО)

В допълнение към тези наказания са въведени и други ограничения на Европейски Съюз в отговор на рецесията в Украйна, в това число възбрана за издаване на визи и заледяване на имущество против 150 жители и 37 организации, до 15 септември тази година; ограничаващи ограничения в отговор на противозаконното анексиране на Крим и Севастопол, лимитирани до територията на Крим и Севастопол, в действие до 23 юни следващата година. По тематиката Меркел е обезпокоена от новите американски наказания против Русия Санкциите на Съединени американски щати против Русия заплашват изцяло двустранните връзки Европейски Съюз удължава икономическите наказания против Русия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР