Съветът на ЕС съобщи, че е назначил днес Вопке Хукстра

...
Съветът на ЕС съобщи, че е назначил днес Вопке Хукстра
Коментари Харесай

Съветът на ЕС назначи Вопке Хукстра за нов еврокомисар

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е назначил през днешния ден Вопке Хукстра за нов европейски комисар. Назначението следва оставката на Франс Тимерманс, който оглави обединението на Зелените и Работническата партия в Нидерландия за идните парламентарни избори в страната, които ще се проведат на 22-ри ноемрви.

Хукстра ще бъде заместник-председател на Европейската комисия за остатъка от мандата на комисията до 31 октомври 2024 година Въпреки че Вопке Хукстра е член на Християн-демократическата партия на Нидерландия, той съумя да убеди Зелените в Екологичен потенциал, че е " по-зелен от тях ". Той предложи амбициозни проекти за запазване на климата, които надминаха упованията на Зелените.

До в този момент Вопке Хукстра беше външен министър на Нидерландия, само че Урсула фон дер Лайен го уточни персонално като подобаващ заместител на Тимерманс. Хукстра оправда нейните упования и убеди както Европейския парламент, по този начин и останалите членове на европейската комисия, че е задоволително зает със " зелената идея ".

Хукстра ще дава отговор за дейностите за запазване на околната среда. Миналата седмица Европейският парламент също утвърди Хукстра с 279 гласа " за ", 173 " срещу " и 33 въздържали се.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР