Съветът на АЛДЕ, след предложение на Движението за права и

...
Съветът на АЛДЕ, след предложение на Движението за права и
Коментари Харесай

По предложения на ДПС АЛДЕ призова за приемането ни в Шенген

Съветът на АЛДЕ, след предложение на Движението за права и свободи (ДПС), одобри незабавна резолюция за присъединението на България към Шенгенското пространство. Тази самодейност беше подкрепена с цялостно болшинство от партийния съвет на АЛДЕ и упорства за разглеждане на въпроса от Испанското председателство на Съвета преди края на 2023 година.

Партиите, членки на Алианса, насочат явен апел към Европейския съвет да премахне ветото върху присъединението на България и Румъния към Шенген, като акцентират отрицателните последствия от този статус . Това включва нарушение на правовите правила, подкопаване на репутацията на Европейски Съюз, поддържане на антиевропейската агитация и дискриминация на жителите и предприятията.

АЛДЕ акцентира, че присъединението на България и Румъния към Шенген ще укрепи външните граници на Европейски Съюз , ще усъвършенства съдействието сред правоприлагащите органи и ще насърчи икономическия напредък и търговията.

Илхан Кючюк, член на Екологичен потенциал и съпредседател на АЛДЕ, съобщи, че продължаващото изключване на България и Румъния от Шенген безспорно подкопава главните правила на Европейския съюз и нарушава възприятието на принадлежност към Съюза за жителите.

В формалния документ на АЛДЕ се упорства Испанското председателство на Съвета да форсира процеса и да насрочи гласоподаване преди края на идната година. Всички страни членки се приканват да отстранен ветото, а партиите членки на АЛДЕ да продължат да поддържат присъединението на България и Румъния към Шенген.
 Нидерландия отново ни поряза за Шенген - отхвърля да смъкна ветото скоро
Нидерландия отново ни поряза за Шенген - отхвърля да смъкна ветото скоро

Настоява за самостоятелна задача в страната ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР