Саудитска Арабия разкри повече подробности за The Rig, мегаразвлекателен проект,

...
Саудитска Арабия разкри повече подробности за The Rig, мегаразвлекателен проект,
Коментари Харесай

Как ще изглежда първият в света курорт на петролна платформа

Саудитска Арабия разкри повече детайлности за The Rig, мегаразвлекателен план, въодушевен от нефтена платформа. Той ще бъде издигнат край източното крайбрежие на страната, на към 40 километра от брега, покрай остров Ал Джураид и петролното находище Бери. Той ще обгръща 30 хектара, двойно повече от в началото оповестеното през октомври 2021 година

Компанията разработчик OPDC съобщи, че за плана ще употребява както изведени от употреба и модифицирани, по този начин и новоизградени платформи, чиято идея и модел са въодушевени от действителни платформи.

Обявен за първи път през 2021 година измежду голям брой планове The Rig е първата в света дестинация за авантюристичен туризъм, въодушевена от офшорни петролни платформи — непрекъсната структура, закрепена към морското дъно, употребена за добиване на петрол и газ от под морското дъно.

Офшорният туристически план, финансиран от Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия, сграбчи заглавията с неповторимата си тематика.

Вдъхновен от офшорните петролни платформи, той има за цел да „ отпразнува заветът и наследството от дългата петролна и газова история на Саудитска Арабия “.

В The Rig ще има три хотела с сбор стаи 800, дружно с 11 ресторанта, яхтено пристанище и хеликоптерни площадки, както и парк за рискови спортове и завършения. Той също по този начин ще включва многообразие от водни действия, център за гмуркане, център за електронни спортове, както и спектакъл и многофункционална сцена.

Най-голямата многофункционална конструкция в света ще бъде трансформирана в гигантска стена за катерене.

За тези, които нямат потребност от прилив на адреналин, ще има виенско колело и ослепителни фойерверки. Освен това ще има магазини, изложения и яхтено пристанище с 50 места.

Блокбъстър планът звучи като нещо напряко от екшън филм, защото трансформира нефтена платформа в авантюристичен курорт.

Все още не е оповестена дата на разкриване, само че откакто стартира да работи, разработчиците чакат да привлекат повече от 900 000 гости годишно до 2032 година

Проектът се създава от компанията OPDC, звено, благосъстоятелност на обществен капиталов фонд (PIF) и се чака да коства към 5 милиарда $.

Заданието е в сходство със тактиката на Публичния фонд и задачите на Кралската визия Saudi Vision 2030 за принос към растежа на туристическия бранш, индиректно и директно допринасяйки за няколко благоприятни условия за претовареност и диверсификация на цялата стопанска система.

Бихте ли почивали на нефтена платформа?

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР