Саудитска Арабия е готова да преговаря с България за доставка

...
Саудитска Арабия е готова да преговаря с България за доставка
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е готова да ни продава петрол и газ

Саудитска Арабия е подготвена да договаря с България за доставка на нефт и природен газ. Това е оповестил посланикът на Саудитска Арабия Халид бин Камал Факих на среща със служебния министър на външните работи Николай Милков.
Двамата са разискали обсъдили съдействието сред София и Рияд в региона на енергетиката, оповестяват от Министерство на външните работи.
Пустинното кралство е най-големият производител на нефт в света и годишно продава петрол за стотици милиарди долари. За разлика от съветския нефт, саудитският е доста по-качествен.
В момента страната се стреми в допълнение да усили добива на нефт, с цел да балансира международния пазар и да успокои цените. Много специалисти се притесняват, че нефтът още веднъж ще нарастне съществено, в случай че производството на съветски петрол доста спадне поради наложените на Москва западни наказания.
Саудитският нефт би могъл да замести съветския, който е под европейско ембарго, а страната ни има период от 2 години, с цел да се откаже от него. България и Саудитска Арабия към този момент си партнират в енегийната сфера, като саудитската компания " Аркад " построи газопровода " Балкански поток " (продължението на " Турски поток " на българска територия, б.р.). За подизпълнители обаче бяха наети главно компании от Беларус и други някогашни руски републики.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР