Сътрудниците на инженерния център CompMechLab към политехническия университет „Петър Велики“

...
Сътрудниците на инженерния център CompMechLab към политехническия университет „Петър Велики“
Коментари Харесай

В Русия разработват автомобили без инженери, използват изкуствен интелект

Сътрудниците на инженерния център CompMechLab към политехническия университет „ Петър Велики “ в Санкт Петербург откриха иновационна методология за планиране на комплицирани механически обекти.

„ Центърът по компютърен инженеринг “ (CompMechLab или CML) е основан през 2013 година и е един от водещите иновационни центрове в Русия. Специалисти на CML имат интензивно присъединяване в плана „ Кортеж “ и се употребяват от високата оценка на министъра на индустрията Денис Мантуров.

Автомобилът е единствено софтуерно упражнение, целящо да показа опциите на центъра. Машината се назовава CML CAR и преди дни е била показана на Владимир Путин.

Есенцията на този опит може да се заключи по този начин: компютърното моделиране в Русия е достигнало такива небивали висоти, че обичайният инженеринг в развойния развой на един автомобил към този момент не е нужен – всичко се прави от компютри и изкуствен интелект!

CML CAR е електрически автомобил, който превъзхожда по всички параметри Tesla! Купето е направено от въглерод, исполин и алуминий, а дизайнът може да се пригоди съгласно условията на всеки производител. Задното окачване (push rod) е 3D-принтирано.

Разработката е почнала през 2016 година и единствено за година е била подготвена за произвеждане! Проблемът е, че CML CAR няма да бъде създаван от в никакъв случай, тъй като, както казахме към този момент, автомобилът просто показва достиженията на съветския талант. Вероятно това е повода да се каже, че превъзхожда по всички параметри Tesla – тъй като действителна параленост в никакъв случай няма да бъде направена.

Нов V8 с 530 к.с. за BMW M850i Coupe. Чакаме го още тази година

Половината продажби на Volvo ще са електрически автомобили до 2025 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР