Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел

...
Сатиричната комедийна драма „Велика“ за възхода на Екатерина Велика (Ел
Коментари Харесай

Новият сериал Велика с премиера по HBO GO - slava.bg

Сатиричната комедийна драма „ Велика “ за възхода на Екатерина Велика (Ел Фанинг), която от новобранец се трансформира в най-дълго управлявалата жена в съветската история е с онлайн премиера в HBO GO. Сюжетът в сериала се развива в 10 епизода и всички те са към този момент налични за гледане едновременно. Телевизионната му премиера е при започване на юни. „ Велика “ е антиисторическо премеждие, разположено в Русия през XVIII в., от номинирания за „ Оскар “ сценарист на „ Фаворитката “ Тони МакНамара. Първи сезон споделя художествено анахроничната и занимателна история на младо, идеалистично и сантиментално момиче, което идва в Русия за уредения си брак със своенравния император Петър (Никълъс Холт).

Надеждите ѝ за обич и ярко бъдеще скоро угасват в рисковата, назадничава и покварена реалност, която те е твърдо решена да промени. Единственото, което би трябвало да направи, е да убие брачна половинка си, да победи църквата, да покори военните и да завоюва на своя страна придворните. Една в действителност модерна история за предишното, която споделя за многото функции, в които се превъплъщава Екатерина – държанка, преподавател, държател, другар и войник. Поредицата е основана, написана и продуцирана от МакНамара, а измежду режисьорите на епизодите е Мат Шакман („ Фарго “, „ Град Кът Бланк “).

В функциите към Ел Фанинг и Никълъс Холт се причисляват Фийби Фокс (Аеронавтите, 2019), Адам Годли (The Umbrella Academy, 2019) и Гуилям Лий („ Бохемска рапсодия “, 2018). Фанинг е омагьосваща в способността си да съобщи невинността и по-големите упоритости на Екатерина в интерес на благоразположението на двора и на фена. Тъй като тя се преценява с динамичността и йерархията в двора, трансформацията й е толкоз фина, че е мъчно да се повярва, че героинята от първия епизод е тази, с която приключва десети и е съвсем невероятно да се усети точката, в която тя се трансформира. Фабулата намира нужен контраст в Петър (Никълъс Холт).

Колкото и противен да е този облик, е мъчно да си представим сериала без него. В играта на Холт, обликът на непоколебимия Петър придобива действителност. В неправилните ръце, невъзмутимият император елементарно може да се изпусне нервите си, само че Холт отваря единствено процеп, с цел да покаже човешката страна на Петър в метода, по който изпитва любов към умрялата си майка или в желанието му понякога да види Екатерина щастлива, въпреки и постоянно единствено като си замълчи.

Сериалът ще бъде наличен първо на онлайн стрийминг в платформата HBO GO с нов епизод всяка събота. Телевизионната му премиера е на 6 юни, още веднъж събота, от 21:00 часа по HBO.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР