Сателитният пилот на Yamaha и най-добър дебютант за сезон 2017

...
Сателитният пилот на Yamaha и най-добър дебютант за сезон 2017
Коментари Харесай

Зарко знае как да спечели Гран При на Катар

Сателитният водач на Yamaha и най-хубав дебютант за сезон 2017 в MotoGP Йоан Зарко има вяра, че победа от Гран При на Катар е изцяло реалистична цел. Пилотът, който предходната година нееднократно засенчваше заводското дуо на Yamaha Маверик Винялес и Валентино Роси, завърши последния предсезонен тест от MotoGP, точно в Катар, с най-хубаво време.
Преди 12 месеца Зарко шокира по време на надпреварата като пое водачеството, само че малко по-късно катастрофира за завой номер 2 на " Лосаил ". Французинът счита, че не е дал 100% от себе си на теста там, само че знае по какъв начин да доближи цялостния си капацитет през уикенда.

" Много се веселя, че финиширах на топ позиция. Страхотно е за тима, за мен. Дава ни убеденост и мотиви за усмивки. Знаем, че вървим в вярната посока и можем да запазим методите си на работа. Радвам се, че мога да подобря в допълнение времето си. Когато се пробвах да намеря нужната спортна скорост, бях малко муден, само че непрекъснат. Разбрахме за какво се случи това и съм оптимистично надъхан ", показа Зарко.

Попитан дали усеща, че може да победи в Катар, той отговори: " Прекалено е елементарно да кажа " да ", само че в случай че съм кадърен да доближи лимита и направя сходни обиколки като на теста, значи, че имам капацитета за победа. Просто би трябвало да изпипаме всичко ". Пилотът призна, че си спомня детайлно рухването преди година в Катар, само че към този момент схваща мотора и електрониката доста по-добре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР