Състезателките по артистично (синхронно) плуване от варненския клуб ``Аква спорт``

...
Състезателките по артистично (синхронно) плуване от варненския клуб ``Аква спорт``
Коментари Харесай

Водни грации на „Аква спорт” ще представят България на световно

Състезателките по артистично (синхронно) плуване от варненския клуб ``Аква спорт`` Александра Атанасова и Далия Пенкова ще показват България на Световното състезание по плувни спортове в категория дами. Техен треньор е Галина Георгиева. 

Първенството на планетата ще се организира в гр. Гванджу, Южна Корея от 12 до 28 юли, като програмата включва плуване,  артистично плуване, водна топка и скокове във вода. 

Александра и Далия стигнаха до шампионата след цедката на покриване на вътрешни и интернационалните нормативи. Но съумяха. Това е първото  тяхно присъединяване на международно.

Очакванията са за възстановяване на персоналните резултати и възстановяване на българското класиране от последното състезание през 2017 година, когато участваха други състезателки (от Левски Спарта). 



В последната седмица преди заминаването, варненки имаха взаимен подготвителен лагер с националният дует на Беларус, който ще търси място във финала на мондиала. Лагерът беше контрактуван и сбъднат с помощта на контактите на Галина Георгиева с Беларус по време на Европейското състезание за девойки преди две седмици в Прага. Изключителна чест и привилегия, а също и подтик напред за нашите. 

На 12 юли Александра излиза за техническо соло, а малко по-късно в същия ден за механически дует с Далия. Следват два дни отмора и изиграването на волните стратегии при солата и дуетите. 



Отборът към този момент пътува за Корея  полет от Доха до Сеул. 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР