Съставката валсартан е възможно да попадне в организма ни благодарение

...
Съставката валсартан е възможно да попадне в организма ни благодарение
Коментари Харесай

Опасната съставка валсартан: Как да я разпознаем?

Съставката валсартан е допустимо да попадне в организма ни с помощта на огромна част от продуктите, които консумираме. Основно те са артикули, които се обработват, с цел да се увеличи тяхната продължителност като обработени меса, риби, съдържа се даже в някои сирена и алкохолни питиета. ", изясни пред Нова тв фармацевтът Стефан Минков.Той посочи, че валсартанът е позволен за потребление от Агенцията по храните, и може да се разпознае като натриев нитрит върху опаковките на продуктите ".
Изказването му идва във връзка блокирането на продажбата на лекарства, които съдържат валсартан, инициирано в петък от Изпълнителната организация по медикаментите.
Партидите са блокирани поради съществуване на евентуално канцерогенни примеси в дейното вещество. Тази съставна част се съдържа в медикаменти за високо кръвно, сърдечна непълнота и терапия след инфаркт. Ограничението важи за целия Европейски съюз.
"Има най-малко три компании, които създават артикули с безусловно същия състав, и чиито артикули не са в листата с блокираните артикули на Изпълнителната организация по медикаментите ", сподели още магистър-фармацевтът Стефан Минков. Той разясни, че промяната на медикаментите няма да оскъпи лечението на хората, които употребяват блокираните медикаменти.
"Добре е да се знае, че в известието, което показва Изпълнителната организация по медикаментите, се споделя, че тази спомагателна съставна част валсартан има евентуално канцерогенен резултат ", изясни още магистър-фармацевтът Стефан Минков.
По думите му тези изводи се извеждат на база лабораторни проучвания с гризачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР