Съставът на руските отбранителни позиции в Южна Украйна и неяснотите

...
Съставът на руските отбранителни позиции в Южна Украйна и неяснотите
Коментари Харесай

ISW: Няма яснота как Русия брани Крим

Съставът на съветските отбранителни позиции в Южна Украйна и неяснотите по отношение на метода, по който съветските сили ги поддържат и оборудват, не престават да замъгляват метода , по който ще протече идващият стадий на бойните дейности.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Той следи и проучва хода на съветската експанзия против Украйна.

ISW неотдавна оцени, че неналичието на следени неангажирани съветски сили в региона може да допуска, че последващата серия от съветски отбранителни позиции може да е по-слабо предпазена от позициите, които украинските сили към този момент са проникнали на север, макар че това остава неразбираемо.

Съобщава се, че съветските сили са направили спомагателни странични прехвърляния в региона на Роботине с детайли на 76-та гвардейска въздушно-щурмова дивизия (ВДВ) от региона на Кременна в Луганска област, а също по този начин се оповестява, че пренасочват към региона неуточнени детайли от Херсонското направление .

Руските сили ангажираха детайли от 7-а дивизия ВДВ неотложно в пердах, откакто ги трансферираха странично в региона на Роботине при започване на август, макар че съветското командване може да реши да ангажира тези нови подкрепления за подсилване на идната серия отбранителни позиции на юг от актуалното украинско нахлуване.

Руските сили отделиха доста количество материали, старания и човешки запаси, с цел да задържат поредицата от отбранителни позиции, които украинските сили пробиват сега, и не е ясно дали съветските сили ще запазят преимуществата, които са имали, в случай че не могат да отделят същото количество запаси и личен състав за тези последващи равнища на отбрана.

Въпреки това е доста евентуално идващият съветски защитителен пласт да съставлява доста предизвикателство за украинското нахлуване.

През нощта на 26 против 27 август съветските сили нанесоха ракетни удари по цели в Украйна, като съгласно известията задачата им е била украинско летище в Киевска област. Украински военни представители оповестиха, че украинските сили са прихванали четири съветски крилати ракети Х-101, Х-55 и Х-555 от общо осем неуточнени съветски снаряда, изстреляни по Украйна.

Руското министерство на защитата (МО) съобщи, че съветските ракети са поразили украинско военно летище покрай Пинчук, Киевска област.

Украинските сили са напреднали в западната гранична зона сред Донецк и Източна Запорожка област и в западната част на Запорожка област на фона на украинските контраофанзивни интервенции в Южна и Източна Украйна.

Говорителят на Таврийската група войски Олександър Щупун заяви, че украинските сили напредват по направленията Новопрокопивка (13 км южно от Орихов), Мала Токмачка (9 км югоизточно от Орихов) и Очеретувате (25 км югоизточно от Орихов) в западната част на Запорожка област.

Щупун също по този начин съобщи, че украинските сили са напреднали край Урожайне (9 км южно от Велика Новосилка) и Роботине (10 км южно от Орихив) и са постигнали неуточнени триумфи край Старомайорске (9 км южно от Велика Новосилка) в посока Бердянск (гранична зона сред Западен Донецк и Източна Запорожка област) и на неуточнено място в посока Мелитопол (Западна Запорожка област).

Говорителят на Източната група сили на Украйна Иля Евлаш съобщи, че украинските сили са траяли настъпателните интервенции в посока Бахмут .

Украински боец, евентуално настоящ в региона на Роботине, даде спомагателни тактически детайлности за квалифицираните съветски отбранителни позиции, които украинските сили са пробили, и за тези, които сега са пред тях.

Украинският боец съобщи, че в региона на Роботине има система от свързани между тях съветски окопи, землянки и лимитирани подземни тунели, които разрешават на съветските сили да улеснят напредването на персоналния състав, оръжията и боеприпасите от разнообразни тактически позиции по фронта.
 Киев загатва за нов вид ракета, с която обезвредили С-400 в Крим
Киев загатва за нов вид ракета, с която обезвредили С-400 в Крим

На идващия ден направиха демонстративен рейд

Украинският боец съобщи, че противотанковите изкопи и минните полета се простират по полетата пред и сред тези взаимосвързани пластове от отбранителни позиции .

Военнослужещият добави, че всички " непроучени " региони към тези готови отбранителни позиции са мощно минирани и че съветските сили са определили тесни незаминирани пътища в своите отбранителни пластове, с цел да могат съветските сили да доближават до огневите позиции.

Украинският боец не уточни дали украинските сили са минали през най-гъстите минни полета, само че допусна, че украинските сили към момента би трябвало да разминират регионите с последователно движение, преди да продължат напред.

По-рано ISW оцени, че регионите наоколо до идната серия от готови съветски отбранителни позиции може да са по-слабо минирани, с цел да могат съветските сили, настоящи на север от тези позиции, да се отдръпват, макар че отчетът на украинския боец допуска, че това може да не е по този начин в регионите , където украинските сили сега се доближават към идващия съветски защитителен сектор.

Украинските сили към този момент са на разстояние от идната серия съветски отбранителни позиции, които наподобява се състоят от относително по-свързан масив от противотанкови изкопи и противотанкови трудности с драконови зъби, а съветските бойни позиции зад тези трудности са сходни на предходния кръг от съветски отбранителни позиции.
 Украйна извърши рейд в Крим
Украйна извърши рейд в Крим

Съобщи представител на военното разузнаване на Украйна

Силно свързаната система от окопи и землянки, която украинският боец разказва, е резултат от месеци съветска подготовка и не е ясно дали съветските сили са разширили тази система през идващите серии от отбранителни позиции по-на юг.

Руското МО наподобява несполучливо се е пробвало да заглуши опасенията на съветските блогъри по отношение на хипотетичното неприятно отношение към съветска бригада, настояща в окупираната Херсонска област, което провокира нови рецензии от страна на ултранационалистическата общественост.

Свързан с съветската страна боен сътрудник разгласява на 26 август видеоклип, в който се твърди, че се вижда по какъв начин петима съветски военнослужещи от 205-а обособена мотострелкова бригада (49-а войска, Южен боен окръг) сега работят на островите в делтата на река Днепър в окоп.

Военнослужещите желаеха от съветските военни блогъри да спрат да популяризират в обществените мрежи недоволства по отношение на хипотетичната липса на артилерийска поддръжка на бригадата и упрекнаха съветските военни блогъри, че вредят на интервенциите на бригадата в региона на делтата .

Военнослужещите също по този начин приканиха блогърите да се бият на фронта, в случай че желаят да оказват помощ на съветските военни старания. На 25 и 26 август ISW заяви, че съветски блогъри настояват, че детайли от 205-а мотострелкова бригада понасят обилни загуби под украински артилерийски обстрел на остров в Херсонското направление и че командирите пренебрегват апелите на персоналния състав за артилерийски обстрел.

Няколко съветски военни блогъра дадоха отговор на апела и обявиха, че видеото очевидно е инсценирано, с цел да се отклони рецензията от управлението на бригадата и съветското МО.
 Лондон: С понтонни преходи Русия замества ударените мостове към Крим
Лондон: С понтонни преходи Русия замества ударените мостове към Крим

Те надали ще могат да устоят изцяло на потока от тежки транспортни средства

Руските блогъри настояват, че военнослужещите наподобява са облечени в нови униформи, което съгласно тях не подхожда на изказванията, че тези военнослужещи се борят в окопи. През целия интервал на пълномащабното навлизане съветското МО поредно се опитваше да заглуши рецензиите в съветското осведомително пространство, като обвиняваше съветските военни блогъри в нарушение на съветската оперативна сигурност.

На 27 август съветският Следствен комитет разгласи, че генетичните проучвания удостоверяват, че финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин е измежду 10-те души, починали в самолетната злополука на 23 август.

Командирите и представителите на " Вагнер " се въздържат от коментар на известието и приканват руснаците да спрат да популяризират клюки и подправени вести .

Официалните канали на Вагнер в " Телеграм " евентуално са имали поради каналите в " Телеграм ", които настояват, че са свързани с Вагнер, и безпричинно спекулират, че Пригожин е към момента жив.

Руски блогъри настояват, че преди гибелта на Пригожин на 23 август съветското МО интензивно е създавало условия за прекъсване на интервенциите на " Вагнер груп " в Близкия изток и Африка. Свързан с Кремъл боен блогър разшири известията, че съветският заместник-министър на защитата Юнусбек Евкуров е посетил Сирия и Либия, с цел да принуди локалните управляващи да прекратят съдействието си със силите на " Вагнер ".
 Пригожин летял до Москва поради напън по отношение на „ Вагнер “ отвън договорката с Путин
Пригожин летял до Москва поради напън по отношение на „ Вагнер “ отвън договорката с Путин

Няма изясненост по въпроса какво да се прави с империята на Пригожин

Според известията Евкуров е споделил на сирийски чиновници да блокират логистиката на Вагнер към Централноафриканската република (ЦАР), която произлиза от Сирия, и е предиздвикал сирийския министър на защитата Али Махмуд Абас да сложи на " Вагнер " ултиматум, в който се изисква " Вагнер " да съобщи оръжията си и да напусне Сирия до 20 септември .

В отчетите се отбелязва, че Евкуров евентуално ще се срещне с африкански публични лица, с цел да сложи сходни ултиматуми на личния състав на " Вагнер " в други страни. Съобщава се също, че Евкуров е споделил на представителите на Вагнер в Сирия, че не са взети решения по отношение на това кой ще следи контингента на Вагнер след убийството на Пригожин, и ги е призовал да се запишат в частната военна компания " Редут ", обвързвана с съветското МО, както и да се приготвят за скорошно разоръжаване. Свързаният с Кремъл военнен блогър твърди, че съветското МО се пробва напълно да пренасочи персоналния състав на Вагнер или към " доброволчески корпус ", основан в парк " Патриот " в Московска област, или към ЧВК " Редут ".

Военният блогър прибавя, че договарящите от съветското МО се опасяват да окажат директен напън върху личния състав на " Вагнер " и вместо това оказват напън върху чиновници от Близкия изток и Африка да пресечен връзките си с " Вагнер ", оставяйки личния състав на " Вагнер " без избор. Военният блогър означи, че " Вагнер " не може да съществува независимо, откакто съветското МО разгласи на 1 юни, че доброволческите формирования не могат да бъдат самостоятелни от съветското МО .
 Британското разузнаване: Смъртта на Пригожин ще разклати
Британското разузнаване: Смъртта на Пригожин ще разклати " Вагнер "

Все още няма дефинитивно доказателство за гибелта на Евгений Пригожин

Руското МО може би е по-силно фокусирано върху разформироването на групата " Вагнер ", в сравнение с съветският президент Владимир Путин.

Бившият проверяващ публицист от Руската работа на Би Би Си Андрей Захаров, базирайки се на неназовани източници, заяви, че Путин е разрешил на Пригожин да продължи интервенциите на " Вагнер " в Близкия изток и Африка, само че му е наредил да не се намесва в Украйна или Русия по време на една от двете им срещи след въоръжения протест на Пригожин на 24 юни. Захаров добавя, че съветското МО, въпреки това, е активизирало напъните си да " задуши " " Вагнер " в Сирия и Африка, а Пригожин дружно с управлението на групата е бил претрупан да се намеси в Украйна.

Захаров добави, че съветското МО, въпреки това, е активизирало напъните си да " задуши " " Вагнер " в Сирия и Африка, а Пригожин дружно с управлението на " Вагнер " са отлетели за Москва, с цел да се опитат да решат този въпрос преди убийството му.
 ISW предвижда края на
ISW предвижда края на " Вагнер "

Една от опциите пред Кремъл е да запазят " Вагнер " като полунезависима организация с нов пълководец, който да им е правилен

Свързаният с Кремъл боен блогър означи, че трета страна, вероятно друга съветска силова конструкция, би трябвало да одобри задграничните активи на Вагнер, а не това да прави съветското МО, с цел да се предотврати напрежение и заличаване на тези активи.

Руски източник също по този начин твърди, че съветското МО може да е бързало да разформирова " Вагнер ", тъй като Кремъл към момента не е взел решение за ориста на " Вагнер " и тъй като МО е желало да бъде първата организация, която да поеме контрола върху остатъците от " Вагнер " .

ISW не може да удостовери без значение валидността на тези известия, само че в случай че те са правилни, това може да значи, че Путин не управлява разпускането на ЧВК " Вагнер ", а по-скоро е трансферирал тази отговорност на съветското МО. Напливът на тези известия в съветските военни блогове и опозиционни общности обаче може да е и опит да се отдели Путин от убийството на Пригожин и от бъдещото разформироване на " Вагнер ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР