Съставът на новата Европейска комисия бе одобрен от Европарламента. Припомняме,

...
Съставът на новата Европейска комисия бе одобрен от Европарламента. Припомняме,
Коментари Харесай

ЕП одобри състава на новата Еврокомисия

Съставът на новата Европейска комисия бе утвърден от Европарламента. Припомняме, че на няколко пъти оферти за еврокомисари бяха отхвърляни и се наложи няколко страни да оферират нови претенденти. В последна сметка комисията " Фон дер Лайен " бе утвърдена в окончателния си вид с огромно болшинство - 461 евродепутати гласоподаваха " за ", 157 бяха " срещу ", а 89 се въздържаха.
Стана ясно, че се трансформира названието на ресора на българския еврокомисар Мария Габриел. Той ще се преименува на " Иновации, просвета, просвета, обучение и юноша ", разгласи ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Досега ресорът на Габриел беше с наименование " Иновации и юноша ".
" Хората се вълнуват от бъдещето на децата и обществото. Културата и образованието са връзката сред историята и бъдещето. Оттук блика нашата уникалност, душа, просвета, многообразие и завещание. Знам, че всичко това е в сигурни ръце с Мария Габриел. Ето за какво на драго сърце желая да разглася, че портфейлът й ще бъде преименуван на комисар за нововъведенията, науката, културата, образованието и младежта ", съобщи Фон дер Лайен в пленарната зала в Страсбург.
Урсула фон дер Лайен показа пред Eвропарламента екипа си от комисари, като и целите на ръководената от нея Европейска комисия. Фон дер Лайен разгласи, че следва " ново начало за Европа " и акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да бъде " мощ, която се бори за мир и позитивна смяна ".
Основен приоритет на нейната Европейска комисия ще бъде битката с климатичните промени, стана ясно от изявлението й.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР