Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура

...
Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд задържа под стража румънския гражданин, прегазил на паркинг 5-годишно дете

Състав на Варненския областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура и дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на румънския жител Адриан К. Както заяви пресслужбата на Апелативната прокуратура, 32-годишният мъж бе притеглен като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 1, писмен знак „ в “ от Наказателен кодекс, откакто на 29 юни към 17 часа на паркинг в Морската градина във Варна по несъобразителност аргументи гибелта на 5-годишно дете.

Съдът показа причините на прокуратурата, че съществува действителна заплаха Адриан К. да се укрие, защото той няма непрекъснат адрес в България.

В правосъдната зала при установяване на мярката за неотклонение румънският жител изрази страдание за трагичния случай.
Адриан К. влезнал с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В същото време фамилията на потърпевшото дете вървяло към своя автомобил, който към този момент бил паркиран на там. Механизмът на настъпване на произшествието е в развой на определяне посредством всички надлежни процесуални начини и средства.

Веднага след пътно-транспортното произшествие Адриан К. бил тестван с дрегер, който не посочил съществуване на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще открива дали е използвал упойващи субстанции. В автомобила с изключение на лидера била брачната половинка му и нейните родители, които следва да бъдат разпитани. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР