Състав на Окръжния съд в Разград остави в ареста шофьор,

...
Състав на Окръжния съд в Разград остави в ареста шофьор,
Коментари Харесай

Дрогираният шофьор, причинил тежката катастрофа в Русенско, остава в ареста

Състав на Окръжния съд в Разград остави в ареста водач, предизвикал злополука със умрял, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът одобри претекстовете на прокурора, че е допустимо обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение. Отчетен беше фактът, че той е избягал от местопроизшествието и е бил арестуван няколко часа по-късно, покрай Търговище.

При задържането му било открито, че управлявал товарния автомобил, с който провокирал злополуката, след приложимост на наркотични субстанции.

Под внимание е взето и събитието, че той има голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Мъжът е осъждан три пъти за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. 

Пътният случай стана сутринта на 3 октомври на пътя Русе-Варна. На завоите преди Цар Калоян водачът на влекача с прикачено ремарке губи надзор над автомобила и удря със задната част на камиона насрещно движещия се автомобил, каран от 56-годишен мъж от Исперих.

При злополуката тежко пострада водачът на автомобила, като на път за разградската болница умря. Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава.

Определението на съда предстои на обжалване. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР