Съществуваха множество въпросителни около състоянието на ходилото на Рафаел Надал

...
Съществуваха множество въпросителни около състоянието на ходилото на Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал: През целия Ролан Гарос играех на инжекции, но нe мога да продължавам така

Съществуваха голям брой въпросителни към положението на ходилото на Рафаел Надал преди Откритото състезание на Франция, само че макар компликациите през днешния ден испанецът подвигна " Купата на мускетарите " за рекорден 14-и път в своята кариера. В хода на конкуренцията Рафа на няколко пъти показа, че травмата прави бъдещето му в тениса извънредно нестабилно, а на днешната си шампионска конференция той даде повече елементи по отношение на протичащото се и какво следва за него оттук нататък:

" Състоянието на стъпалото ми не се е трансформирало. Ще продължа да пробвам да намеря решение на казуса. Това бяха страхотни и доста прочувствени две седмици за мен. Не желаех да приказвам за контузията си по време на шампионата. Беше допустимо да играя само с помощта на анестетици, които да " приспят " стъпалото ми и напълно да блокират нервите.

Това е рисково от позиция на обстоятелството, че не усещам безусловно нищо и има огромна заплаха да изкълча глезена си, само че и в същото време беше единственият метод да изляза на корта. Всички знаят какъв брой доста значи за мен Ролан Гарос и желаех да си дам късмет да печеля тук. Благодарен съм на моя доктор за всичко, което направи освен по време на този шампионат, само че и през цялата ми кариера. Очевидно е обаче, че не мога и не желая да не преставам по този метод.

През идната седмица планираме да опитаме лекуване, с което да създадем това чувство непрекъснато. Не знам точното име. Ако не се получи, то тогава ще би трябвало да се запитам дали съм подготвен да се подложа на сериозна интервенция, с цел да играя още веднъж. Рисковете, които поех тук, в Париж, няма да поемам до края на кариерата си. Ако новото лекуване дава резултати, тогава ще играя, само че няма да употребявам повече анестетици ", сподели 22-кратният първенец от Шлема след днешния си успех.

Nadal: " I played with injections on the nerves to be able to play. My doctor was able to put anesthetic injections on the nerves. It`s a risks in termes of feelings, turning your ankle, that was the only way. "
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР