САЩ спряха да споделят информация за своите стратегически ядрени запаси

...
САЩ спряха да споделят информация за своите стратегически ядрени запаси
Коментари Харесай

САЩ прекратяват споделянето на ядрена информация с Русия

САЩ стопираха да споделят информация за своите стратегически нуклеарни ресурси с Русия в отговор на решението на Москва предишния месец да приключи присъединяване си в контракт, който лимитира разполагането на атомни бойни глави.

Решението беше предадено на Русия в понеделник, сподели помощник-министърът на защитата на Пентагона за галактическата политика Джон Плъмб във вторник пред подкомисията по стратегическите сили на Камарата на представителите.

Този ход идва, откакто Русия съобщи, че стопира присъединяване си в нуклеарното съглашение след Студената война и слага под въпрос бъдещето на присъединяване на Вашингтон в Новия контракт за понижаване на стратегическите оръжия от 2010 година във време на нараснало напрежение с Москва. Миналия уикенд Владимир Путин сподели, че възнамерява да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, до момента в който войските му търпят големи загуби в неговата 13-месечна война в Украйна.

Новият СТАРТ, който беше възобновен при започване на администрацията на Байдън, лимитира броя на разположените нуклеарни бойни глави до 1550 и слага други ограничавания върху броя на бомбардировачите и ракетите-носители, способни да носят нуклеарна сила.
Но откакто Русия неотдавна разгласи, че към този момент няма да съблюдава контракта, и спря да споделя информация със Съединени американски щати за своите ресурси, администрацията на Байдън продължаваше да следва пакта до момента.

„ Оттогава не сме получавали никакви ежедневни вести от тях “, сподели Плъмб.

Докато Москва спря всякакво присъединяване в контракта, администрацията на Байдън реши да задържи единствено уведомлението, което трябваше да бъде в края на този месец, огромно изхвърляне на данни, което се случва два пъти годишно. Съединени американски щати не престават да споделят ежедневна информация за позициониране с Русия.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън сподели в имейл, че прекъсването на контракта от страна на Русия е „ юридически невалидно “ и прибавя към „ съществуващите нарушавания от страна на Москва на Новия контракт START. В резултат на това като законна контрамярка, предопределена да насърчи Русия да се върне в спазването на контракта, Съединените щати също няма да дават актуализацията на данните си на всеки два пъти годишно на Русия.

Москва обаче продължава да дава информация за своите нуклеарни ресурси на Съединени американски щати според други контракти за надзор на въоръженията.

Председателят на Камарата на въоръжените сили Майк Роджърс (R-Ala.) сподели, че администрацията на Байдън „ би трябвало да развие гръбнак, когато си има работа с Путин “.

„ Не би трябвало да даваме на съперника си никакви актуализации, които те не ни дават. Трябва неотложно да обявим Русия за значително нарушаване на Нов СТАРТ “, сподели той в изказване. Роджърс също по този начин прикани Белия дом да разгласи Русия за нарушение на контракта, откакто Кремъл разгласи, че стопира присъединяване си.

Не е ясно дали отводът на Съединени американски щати да споделят информация ще бъде още един при идващия плануван продан след шест месеца, защото въпросът остава в развой на разглеждане от администрацията, сподели Уотсън.

На срещата в понеделник сред дипломати от двете страни „ Русия отговори, че няма да дава тази информация “, продължи той. „ И като дипломатическа контрамярка Съединените щати няма да дават тази информация назад.

„ Ние ще продължим да изследваме кои други дипломатически контрамерки са подобаващи “, добави той, „ и това, което се опитваме да създадем, е да балансираме сред отговора на безотговорното държание на Русия и да продължим да демонстрираме това, в което имаме вяра. една виновна нуклеарна мощ би трябвало да се работи. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР