САЩ си осигури място на финалите на Световното първенство по

...
САЩ си осигури място на финалите на Световното първенство по
Коментари Харесай

Играчите от G-лигата класираха предсрочно САЩ за Световното в Китай

САЩ си обезпечи място на финалите на Световното състезание по баскетбол за мъже в Китай през 2019 година, което е и олимпийска подготовка за Токио 2020.

Американците си подсигуряваха класиране два кръга преди края на квалификациите след триумф със 78:70 над Уругвай в Монтевидео.

Травис Трайс беше най-резултатен за спечелилите със 17 точки, а Джон Дженкинс способства с 13 за осмата победа в 10 срещи от пресявките на отбора. Уругвайците имаха задатък от 61:54 в последната четвърт, само че в следствие гостите стигнаха до поврат след серия от 12 безответни точки за 72:65 и до края резервираха задатъка си.

За Съединени американски щати в квалификаците играят баскетболисти от G-лигата за развиване на НБА, като старши треньорът Джеф Ван Гънди употребява общо 46 разнообразни реализатори в десетте срещи от акцията до момента.

Американците се стремят към невиждана трета поредна международна купа, като за шампионата в Китай ментор на отбора ще бъде Грег Попович, а за Съединени американски щати ще играят най-хубавите от НБА, като в разширения лист от 35 баскетболисти са включени ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри, Джеймс Хардън, Кевин Дюрант, Ръсел Уестбруук, Крис Пол и Кауай Ленърд и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР