САЩ ще забранят продажбата на всякакво ново телекомуникационно оборудване от

...
Коментари Харесай

САЩ забраняват продажбите на нови телеком устройства Huawei и ZTE


Съединени американски щати ще забранят продажбата на всякакво ново телекомуникационно съоръжение от Huawei и ZTE
(снимка: CC0 Public Domain)

Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати, известна като FCC, има намерение да забрани продажбата в страната на всевъзможни нови телекомуникационни устройства от Huawei и ZTE, както и системи за видеонаблюдение от още три китайски компании.

Новите ограничавания на Комисията ще бъдат въведени за гарантиране на националната сигурност, заяви уеб ресурсът Axios, базирайки се на свои осведомени източници.

За първи път FCC не разрешава продажбата на електронно съоръжение от съображения за националната сигурност, означават анализаторите. С тази стъпка организацията ускорява натиска върху китайските компании, който стартира да се упражнява още по времето, когато Доналд Тръмп беше президент на Съединени американски щати.
още по темата
Забраната е кулминационна точка в изказванията на специалисти по сигурността, анализатори и разследващи организации, които от години предизвестяват, че китайското телекомуникационно съоръжение може да бъде употребявано от управляващите в Пекин за шпионаж.

Според източниците, шефът на FCC Джесика Розенворцел е показала план на заповед за възбрана на телекомуникационното съоръжение на Huawei и ZTE по-рано този месец. Скоро ще се организира гласоподаване по въпроса и в случай че документът бъде утвърден, продажбата на съоръжение на упоменатите компании ще бъде неразрешена в Съединени американски щати.

Документът планува и възбрана за продажба на системи за видеонаблюдение за социална сигурност от китайските компании Hytera Communications Corporation, Hikvision и Dahua Technology Company.

В същото време възбраната ще важи единствено за ново съоръжение и китайските компании ще могат да продължат да продават устройства в Съединените щати, които преди този момент са били утвърдени от локалните регулатори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР