САЩ ще въведат санкции срещу Турция, в случай че турските

...
САЩ ще въведат санкции срещу Турция, в случай че турските
Коментари Харесай

Тръмп пак заплаши Турция със санкции, ако открият огън по кюрдите

Съединени американски щати ще вкарат наказания против Турция, ако турските въоръжени сили открият огън по отрядите на кюрдите, изтеглящи се от " зоната за сигурност " в Северна Сирия. Това съобщи през днешния ден американският президент Доналд Тръмп, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
" Турция изцяло схваща, че не би трябвало да се стреля по кюрдите, напускащи територията, която ще се назовава " зона за сигурност ". Не е належащо да се повтаря, че при положение на нарушавания ще бъдат въведени широкомащабни наказания ", написа Тръмп в Туитър.
Турция е изпратила нота до Съединени американски щати против вероятно посещаване на ръководителя на считаните за терористична формация кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/ Мазлум Кобани в Съединени американски щати, заяви външният министър Мевлют Чавушоглу.

" Съобщихме с писмена нота на Съединени американски щати, че не можем да приемем съдружниците ни да организират среща с ръководителя на терористичната организация Мазлум Кобани. Особено пък той да има срещи с виновни американски представители. Ако ние стартираме да легитимираме терористите, значи на следващия ден да стартират да се срещат и с Багдади /водача на Ислямска страна Абу Бекир ал Багдади/, с ръководителите на Даеш или с други терористи. Всъщност всички - и ДАЕШ, и ПКК, и Фето са терористични групировки, както и Боко Харам и други ", съобщи Чавушоглу.

Според известия в турските медии американският сенатор Линдзи Греъм в писмо до Майк Пенс е настоял колкото се може по скоро да се уреди посещаване на Мазлум Кобани в Съединени американски щати, с цел да обсъдят с него обстановката в Сирия.

Пак съгласно турските медии Мазлум Кобани, чието същинско име е Ферхат Абди, е включен в листата на най-издирваните терористи, с червен код. За залавянето му е избрана премия от четири милиона турски лири.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи нощес пред турски медии, че Съединени американски щати би трябвало да предадат Мазлум Кобани на Турция.

В същото време Началникът на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов беседва през днешния ден по телефона с началника на генералния щаб на турската войска Яшар Гюлер, съобщи ТАСС.

Двамата са разискали обстановката в Сирия и други въпроси, свързани със сигурността, се споделя в изказване на турската войска. 

В сряда вечерта Доналд Тръмп разгласи, че е наредил анулацията на глобите против Турция поради нахлуването в Северна Сирия. Той съобщи, че примирието сред турската войска и сирийските елементи към този момент е непрекъснато и посочи, че съглашението за преустановяване на огъня го е убедило да отдръпна рестриктивните мерки. Това стана единствено часове, откакто турският президент Реджеп Ердоган съобщи след среща с съветския си сътрудник Владимир Путин в Сочи, че " няма потребност " да възобновява офанзивата си в североизточната част на Сирия, така Съединени американски щати са го уведомили, че кюрдските бойци са се изтеглили от зоната. Ердоган и Путин се договориха и Русия да взе участие в защитата на 30-километровата зона за сигурност в северна Сирия.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР