САЩ ще обявят през следващите дни предоставянето на нова военна

...
САЩ ще обявят през следващите дни предоставянето на нова военна
Коментари Харесай

Белият дом: Вашингтон ще обяви отпускането на нова военна помощ за Украйна

САЩ ще разгласят през идващите дни даването на нова военна помощ за Украйна, заяви Белият дом, представен от Франс прес.
„ Водени от желанието да осигурим (на украинците) средствата, нужни за победа на бойното поле, ние към този момент обещахме повече от 13 милиарда $ военна помощ за украинските сили. Ще продължим с поддръжката си и през идващите дни ще обявим нова помощ ”, съобщи Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом - органът, който дава отговор за въпросите на защитата и дипломацията в американското президентство.
Той се въздържа от коментар по тематиката за контранастъплението на украинската войска в южните елементи на страната и най-много в региона на Херсон, един от дребното огромни градове под контрола на Москва.
„ Ще оставим украинците сами да разясняват военните си интервенции и своите триумфи, без значение дали са нападателни или отбранителни ”, разяснява още Кърби по време на конференция.
На 24 август - денят, когато Украйна празнува своята самостоятелност, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че на страната ще бъде отпусната американска помощ в размер на съвсем три милиарда $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР