САЩ ще искат компенсации от Ирак заради изтеглянето на военнослужещите

...
САЩ ще искат компенсации от Ирак заради изтеглянето на военнослужещите
Коментари Харесай

Тръмп към Ирак: Или ще платите за изтеглянето на нашите войски, или вашите $35 милиарда остават в САЩ

Съединени американски щати ще желаят обезщетения от Ирак поради изтеглянето на военнослужещите от територията на страната.

Това споделя самият американски президент Доналд Тръмп в изявление за телевизия FOX.
Размерът на компенсацията, за което Съединени американски щати ще упорства, ще включва средства, изразходвани от американските военни за построяването на бази, летища и посолства.

Тръмп добави, че апелите за евакуиране на военните от Ирак е била единствено в общественото пространство, само че все още няма изпратени и получени публични документи с настояването на Ирак.

Голям спор в Залива е феноменално преференциален за Съединени американски щати

На въпроса по какъв начин Вашингтон има намерение да търси обезщетение, Тръмп напомни, че Ирак държи в банкови сметки в Съединените щати над 35 милиарда $.

"Вярвам, че те или ще платят, или тези пари ще останат в Америка ", добави Тръмп.

Решението всички задгранични да изоставен територията на Ирак бе признато на изключително съвещание на иракския парламент на 5 януари.

То бе свикано след убийството на военачалник Касем Солеймани и още 7 души при американска въздушна интервенция с дрон наоколо до летището на Багдад на 3 януари.

Багдад счете това нахлуване като нарушаване на изискванията за разполагане на американските сили на иракска територия. На 6 януари главнокомандващият въоръжените сили на Ирак Абдел Керим Халф съобщи, че към този момент е почнала подготовката за евакуиране на американските военни от страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР