САЩ се подготвят за една от най-големите бури в историята

...
САЩ се подготвят за една от най-големите бури в историята
Коментари Харесай

Смъртоносна опасност! Супербуря заплашва САЩ до часове! (Къде е най-опасно?)

Съединени американски щати се приготвят за една от най-големите стихии в историята си. Супер стихия от 5-та степен заплашва Ню Йорк и Бостън, а прогнозите са извънредно мрачни.


Моделите на синоптиците демонстрират, че ураганът Лий може да връхлети Съединени американски щати другата седмица. Той носи със себе си и смъртоносни стихии, които са от 5-та степен - най-голямата и най-опасната. Ураганът се развихри в четвъртък в намерено море и бързо набра скорост до стихия от четвърта степен. Ветровете към този момент са със скорост от към 200 километра в час и не престават да набират скорост.

Заплахата за източното крайбрежие на Съединени американски щати несъмнено е без казус. И управляващите към този момент вършат проекти за евакуация  на два от най-големите градове в страната.


Математическите модели демонстрират, че в случай че бурята удари крайбрежието, Ню Йорк и Бостън ще се окажат извънредно наранени. Според различен модел обаче, бурята може да се обърне и да влезе още веднъж в морето, без вреди. Има и трети вид, при който удря щата Масачузетс, което също е много рисково.


И до момента в който в Съединени американски щати се приготвят за другите сюжет - от евакуация на популацията, до създаване на насипи и въвеждане на бедствено състояние, в Пуерто Рико и на Карибите към този момент усетиха част от мощта на супер урагана.  В Пуерто Рико не разрешиха излизането по плажовете и влизането в морето. Лий е 12-ят вихър в сезона на бурите, който продължава от 1 юни до 30-ти ноември. Тази година Съединени американски щати се сблъска с ужасяващи стихии, а най-тежка досега е Идалия. Лий обаче дава обещание да нанесе доста по-тежки провали, в случай че резервира силата си до американските крайбрежия. Затова и с нараснало внимание наблюдават обстановката.
 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР