САЩ са предприели стъпки, за да направят невъзможно за Русия

...
САЩ са предприели стъпки, за да направят невъзможно за Русия
Коментари Харесай

САЩ са унищожили класифицираната информация на дрона преди да се разбие

САЩ са подхванали стъпки, с цел да създадат " невероятно " за Русия да придобие каквато и да е потребна информация от останките на дрона, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби. Той не удостовери дали руснаците са били на мястото на случая.

" Каквото и да е останало от това, което плава, евентуално ще бъдат повърхности за ръководство на полета, такива неща ", сподели той пред Улф Блицър от Си Ен Ен. " Вероятно няма нищо, което да има действителна стойност за тях от позиция на реинженеринг или нещо сходно. Не сме прекомерно загрижени за всичко, което може да им попадне в ръцете. "

Думите му допускат, че американските сили са съумели да унищожат отдалечено класифицираната информация в дрона.

Той добави: " Това е наша благосъстоятелност и те нямат никаква работа да възвръщат каквото и да било. "

Руснаците са стигнали до мястото на злополуката на MQ-9 в Черно море, а Кремъл дава обещание да се опита да откри и прибере американския дрон, заяви Си Ен Ен, базирайки се на публични лица в Съединени американски щати.

Военноморските сили на Русия разполагат с няколко кораба в Черно море, в това число кораби, основани в кримски пристанища, което би ги сложило в преференциална позиция да се опитат да възстановят американския дрон MQ-9 Reaper след срещата му с съветски изтребители Су-27.

Дронът е паднал в интернационалните води на към 70 благи югозападно от Крим, сподели един от чиновниците. Не е ясно дали Русия е съумяла да откри част от останките от дрона, когато са пристигнали на мястото.

Секретарят на съветския Съвет за сигурност съобщи през вчерашния ден, че Русия ще се опита да откри останките от дрона, с цел да ги изследва.

" Не знам дали ще успеем да го намерим или не, само че би трябвало да го създадем... И несъмнено ще го проучим ", съобщи Николай Патрушев в ефира на съветската държавна телевизия " Россия 1 ".

Дронът се приземи в част от Черно море, която евентуално е дълбока съвсем километър, сподели военачалник Марк А. Мили. Това прави всевъзможни старания за намиране извънредно сложни. Съединени американски щати също по този начин нямат военноморски кораби в Черно море, което утежнява провокациите при възможен опит за намиране от страна на Съединени американски щати. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР