САЩ са поискали Съветът за сигурност на ООН да се

...
САЩ са поискали Съветът за сигурност на ООН да се
Коментари Харесай

САЩ свикват Съвета за сигурност на ООН за кризата в Украйна

САЩ са поискали Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере навън съвещание в понеделник за разискване на „ опасността за интернационалния мир и сигурността, произлизаща от скупчването на съветски войски на границата с Украйна “, заяви Ройтерс.

Като един от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност, Русия има право на несъгласие върху всяка резолюция на Организация на обединените нации, импортирана в Съвета.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е удостоверил в телефонен диалог през вчерашния ден с украинския президент Володимир Зеленски готовността на Вашингтон да отговори уверено, ако Русия нахлуе в Украйна, осведоми Белият дом.

Преди това Зеленски написа в Туитър, че с Байдън са се договорили за „ взаимни дейности в бъдеще “ и са разискали опциите за финансова поддръжка.

Според обява на Асошиейтед прес американският президент е декларирал, че е допустимо Русия да стартира военна интервенция още през февруари.

В Киев управляващите чакат Москва да продължи по пътя на дипломацията най-малко още две седмици. Тогава в Берлин ще се срещнат още веднъж представители на украинския и на съветския президент.

Снощи те се договориха за на договореностите за прекратяването на огъня в Донбас.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР