САЩ продължават да игнорират исканията на иракските власти за изтегляне

...
САЩ продължават да игнорират исканията на иракските власти за изтегляне
Коментари Харесай

САЩ ще строят летище за бомбардировачи B-52 в Ирак

САЩ не престават да пренебрегват настояванията на иракските управляващи за евакуиране на задгранични войски от страната и имат намерение да изградят летище за стратегическите бомбардировачи B-52 „ Stratofortress “ на запад от Багдад. Това заяви Ал Сумария, базирайки се на източници в локалните сили за сигурност, представена от ТАСС.
Според информацията гигантското оборудване, което ще дава отговор на " международните стандарти ", е планувано да бъде основано въз основата на сегашната въздушна база „ Айн ал Асад “, в която са ситуирани американски войски. Тя се намира в региона на Ел Багдади в покрайнините на Хит в западната провинция Анбар.
" Американските сили разшириха летищната инфраструктура за създаване на писта за В-52 ", споделиха източници. По-конкретно, територията, избрана за строителството, е оградена и са взети „ защитни ограничения “ за подготовка за започване на работа, която, както се твърди, би трябвало да стартира в най-близко бъдеще.
Съветът на представителите на Ирак (парламентът) на незабавно съвещание одобри резолюция на 5 януари, в която задължава държавното управление да приключи военното наличие на непознати сили в републиката и работата си в границите на съглашението за сигурност, подписано със силите на интернационалната антитерористична коалиция. Документът беше утвърден с кворум, само че при липса на сунитски и кюрдски фракции.
На идващия ден въоръжените сили на Ирак обявиха, че в границите на подготовката на механизъм за евакуиране на непознати войски от нейната територия придвижването на техните сухопътни и въздушни сили е лимитирано. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли всички претенции на Багдад, заплашвайки го с „ невиждани наказания “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР