САЩ предупреждават страните да не включват оборудване от Huawei или

...
САЩ предупреждават страните да не включват оборудване от Huawei или
Коментари Харесай

САЩ плаши Европа със спиране на разузнавателна и друга информация заради Huawei

Съединени американски щати предизвестяват страните да не включват съоръжение от Huawei или други китайски снабдители във всички елементи на тяхната телекомуникационна мрежа , тъй като няма метод да се отстранен изцяло рисковете за кибернетичната сигурност , оповестява " Блумбърг ".

Коментарите идват, когато наподобява, че Англия ще затегне разпоредбите , съгласно които Huawei работи в страната , като в това време няма да има цялостна възбрана за китайския производител на телекомуникационно съоръжение.
 Британското държавно управление създава ограничения против Русия и Китай
Британското държавно управление създава ограничения против Русия и Китай

Във Англия работят повече шпиони, в сравнение с в разгара на Студената война

Очаква се ограниченията да включват по-строг контрол от страна на страната и могат да лимитират компанията от някои чувствителни елементи от телекомуникационните мрежи на Англия.

" Няма метод дейно да смекчим риска и да имаме обезсърчителен снабдител в края на мрежата ", разяснява Роб Страйър, заместник-помощник на Държавния департамент за киберполитики, добавяйки, че евентуално компрометирано съоръжение и програмен продукт в част от мрежата е " недопустим риск ".

" Позицията на Съединените щати е, че слагането на Huawei или други ненадеждни търговци във всяка част на 5G телекомуникационната мрежа е риск ", изяснява Страйър.
 Англия позволява Huawei до построяването на 5G мрежата си
Англия позволява Huawei до построяването на 5G мрежата си

Но единствено до " несъществена " инфраструктура

Той означи, че Англия към момента не е оповестила дефинитивно решение по какъв начин да провежда своята 5G мрежа , само че още веднъж акцентира, че Съединени американски щати ще преоцени обмена на разследващи данни с страни, които разрешават на ненадеждни снабдители в техните мрежи.

" Докато стопанските системи ни стават все по-взаимосвързани , в това число и нашите цифрови стопански системи, повече данни се предават сред Съединените щати и Европа, в сравнение с всяка друга част на света, което несъмнено включва Обединеното кралство ", разяснява той.

" Не става дума единствено за шерване на разследваща информация или за съдействие при обмена на информация. Става въпрос за всички услуги, които предоставяме през днешния ден през Атлантическия океан , които биха могли да бъдат прекратени ", добавя представителят на Държавния департамент за киберполитики на Съединени американски щати.
 Съединени американски щати плашат Германия да спрат да споделят разследваща информация поради Huawei
Съединени американски щати плашат Германия да спрат да споделят разследваща информация поради Huawei

Ако Берлин позволи на Huawei да взе участие в нейната 5G мрежа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР